Izbruh vulkana jo je pripeljal h kreativnosti, mešanje barv je zanjo meditacija

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
04.12.2022 04:10

Ptujčanko Natalijo Pešl je preizpraševanje sebe pritegnilo v svet barv, v likovno ustvarjanje, s katerim se sedaj tudi javno predstavlja na prvi razstavi v hotelu Primus.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Natalija Pešl ob svojem delu
Slavica Pičerko Peklar

Ptujčanka Natalija Pešl je v hotelu Primus prvikrat javno predstavila svoja likovna dela in takoj navdušila številne obiskovalce. "Moja ustvarjalna pot se je začela pred petim leti, ko sem bila na intuitivnem potovanju na Havajih, plavala sem z delfini, kar sem si od nekdaj želela, dobila pa na tistem potovanju še veliko več. Že doma sem čutila izredno povezavo s tamkajšnjim vulkanom, ki je bruhal lavo ravno v času mojega bivanja na otoku. Izbruh lave lahko razumemo kot popolno transformacijo, mene je to spoznanje popeljalo v svet kreativnosti, saj sem bila naveličana dela v pisarni," pravi nasmejana ustvarjalka, ki je svojo prvo kreacijo ustvarila pet mesecev po vrnitvi: "Spoznala sem, koliko mentalnih in čustvenih zavor je bivalo v moji podzavesti, in pogumno sem se podala na pot raziskovanja in ugotovila, da sem lahko ustvarjalna, ko sem v sozvočju sama s seboj."

Slavica Pičerko Peklar

Pravi še, da je v zadnjih petih letih vzpostavila močno vez s platni, akrilnimi barvami, čopiči in raznimi masami za oblikovanje 3D-struktur: "To je neke vrste moja meditacija, veliko časa si vzamem za mešanje barv in opazovanje teh. Zadnji dve leti me privlačijo okrogla platna, zaradi neskončnega pretoka energije, ki se zliva zunaj robov platen in se ne zaustavlja v kotih."

Sogovornica, ki bo po prvi uspeli (prodajni) razstavi zagotovo še vabila na podobne dogodke, se ukvarja tudi z vadbo tai chija. Svoje izkušnje deli tudi na delavnicah in srečanjih. Ali kot pravi Natalijina prijateljica Barbara Modlic, ki je tudi nagovorila obiskovalce: "Pride čas, ko se je treba ustaviti in se vprašati, kje je moje veselje in poslanstvo. Natalijine kreacije so kot dober kruh. Z njim je najprej nahranila svojo dušo in telo, zdaj vso to svojo energijo predaja nam."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta