Janez Nemšak se je vpisal med krvodajalske viteze

ŠTR
27.06.2021 04:00
Novi krvodajalec, ki je že stokrat daroval kri, prihaja iz Zimice v občini Duplek in je 171. vitez krvodajalstva pri Rdečemu križu Slovenije, Območni enoti Maribor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Nemšak 
RKS, OZ Maribor

Na dan slovenskih krvodajalcev, 4. junija, so v Osnovni šoli (OŠ) Korena izvedli krvodajalsko akcijo in sprejeli novega viteza krvodajalstva, Janeza Nemšaka. Za njegovo humanost in človekoljubnost sta se mu v imenu Rdečega križa Slovenije, Območne zbornice Maribor, zahvalila podpredsednik Stanislav Žebela in strokovna sodelavka Tatjana Žižek ter predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) Korena Štefka Ljubojevič.

Janez Nemšak s predstavniki Rdečega križa
Foto: RKS, OZ Maribor
RKS, OZ Maribor

V KORK Korena, kateremu predseduje Štefka Ljubojevič, so ponosni na Janeza Nemška, ki je imel skrbnega očeta in najboljšo mamo, ki je lepo vzgojila kar dvanajst otrok. "Tako imamo v Koreni viteza krvodajalcev, ki je prejel čestitke transfuzijske postaje UKC Maribor. Plaketo viteza mu je podaril podpredsednik RKS OZ Maribor Stanislav Žebela, prisotna je bila tudi strokovna sodelavka za krvodajalstvo pri OZ Maribor Tatjana Žižek, seveda je dobil tudi darilo KORK Korena," je poudarila Štefka Ljubojevič, ki se je obenem zahvalila vsem krvodajalcem, saj se je akcije udeležilo 55 posameznikov, ki nesebično darujejo kri in tako rešijo marsikatero življenje. Veseli so vsakega mladega, ki se odloči za to humano dejanje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta