Kako je nekdanji član fantovske skupine postal župan Svete Trojice

Denis Živčec Denis Živčec
19.11.2018 15:29

Slikovita štajerska občina z nekaj več kot 2000 prebivalci je izvolila verjetno najbolj nepričakovanega župana v državi. David Klobasa je zagotovo prehodil več kilometrov po rdečih preprogah kot političnem parketu, a mladi ambicioznež očitno misli zelo resno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Klobasa, verjetno najbolj nepričakovano ime na slovenskem županskem zeljevidu.
Instagram

Da se najbrž šali, je kdo pomislil, ko je David Klobasa, 30-letni Trojičan, znan po vsem drugem kot po političnih ambicijah, naznanil, da ga čisto zares mika politika. Spoznali smo ga tam, kjer običajno bodočih županov ne spoznavamo. V nekoliko pogrošnem, a svoj čas odlično gledanem talentšovu Superzvezda, ki ga je pripravljala mariborska Net TV. Plesal je, pel in počel vse tiste reči, ki jih mladi v takih oddajah pač počnejo, da bi pritegnili pozornost javnosti in žirantov. Mesto v medtem že precej pozabljeni glasbeni zasedbi Pijamas mu takrat ni bilo usojeno, je pa nekaj časa srca poslušalk lomil kot del skupine Casanova. Po nekaj uspešnicah se je - kot se to običajno zgodi s fantovskimi skupinami - postavna četverica razšla in se podala novim izzivom naproti. K sreči, saj bi lahko zapisali, da Klobasa premore kak talent, izrazitejši od pevskega.
{embed_youtube}https://youtu.be/bTprYB4wpZc{/embed_youtube}
Vedno nekako prisoten v mariborskem, pa tudi širše slovenskem javnem življenju, se je začel ukvarjati z organizacijo dogodkov in se sam čudil kontrastu, ki ga je v svojem življenju ustvaril. Na eni strani je delal v uspešnem družinskem podjetju, ki se ukvarja s prodajo kmetijske mehanizacije, tudi traktorjev prestižne znamke John Deere, hkrati pa so elegantni dogodki, ki jih je organiziral, polnili strani družabne kronike po državi. Če je svoj DKC Management najprej ustanovil bolj za lastno dušo, se mu je kmalu predal povsem. Njegov podpis najdemo pod številnimi odmevnimi dogodki, še najbolj nam je v spominu ostal projekt megalomanske modne revije, ki jo je z ekipo znamke DH Fashion pripravil na območju mariborskega letališča, pa sodelovanja pri pripravi odmevnih nastopov Maje Keuc, Tanje Ribič in drugih. Soorganiziral je tudi nekaj humanitarnih dogodkov, bil med tistimi, ki so se domislili prve Luftarce, praznično obarvane terase na vrhu mariborske Slavije, v njegovih rokah je bila pompozna slovesnost ob odprtju lepotnega centra Sky, in še kup drugih dogodkov, tudi takšnih, ki jih je ustvaril skupaj z Zavodom za turizem Maribor. Trojičanom je najbrž najbolj sedel v srce, ko jim je zadnja leta v tamkajšnji športni dvorani pripravljal Pozdrav sosedu, prireditev, ki je domačinom ponudila priložnost za medsosedsko druženje. V Sveto Trojico je pripeljal številne znane glasbene goste ter tudi sam prijel za voditeljski mikrofon.
V zadnjih mesecih se je zdelo, da je na mariborski sceni prisoten nekoliko manj. V tem času je očitno vzbrstela njegova politična ambicija, kar tako zelo presenetljivo tudi ni, saj je že vrsto let v stranki NSi aktiven tudi njegov oče, podjetnik Marjan Klobasa. Če so ob zadnjih državnozborskih volitvah njegovo ime na listi NSi nekateri odpisali le z zamahom roke, češ, v Sloveniji tako ali tako vsak prej ali slej pristane na kakšnem seznamu, pa je za ambiciozneža iz ene bolj znanih družin njegovega kraja to bil le še začetek. Sodelovanje s stranko ga je pripeljalo do zaposlitve v državnem zboru, kot strokovni sodelavec poslanske skupine NSi. In potem ... županska kandidatura. In zmaga.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bh8stLfgebm/{/instagram}
Na prvi pogled nepremagljivega Darka Frasa je ob 80,20-odstotni volilni udeležbi v Sveti Trojici premagal s 56,68 odstotka. 30-letnik, ki je že pred časom na Gea Collegeu vpisal ekonomijo, in ima brez dvoma za seboj več kilometrov po rdečih preprogah kot na političnem parketu, je čez noč postal župan. In najbrž ime, ki se bo pojavljalo, ko bodo slovenski tabloidi sestavljali lestvice najatraktivnejših slovenskih politikov. Tisti, ki so nekoč že delali z njim, sicer na povsem drugem terenu, pravijo, da je perfekcionist, brezkompromisni estet, neustavljivo trmast in, po potrebi, tudi komolčar. Kako bleščečo, dramatično in pompozno bo njegovo županje, pa bodo v naslednjih letih ocenili volivci.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BhgbIZ0Af64/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BTYKaysFtJ7/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BiPssi_g0jB/{/instagram}









 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta