Kidričevo: Domačini komaj čakajo na prijaznejše prometne čase

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
05.01.2020 05:03

Za obvoznico skozi Kidričevo bo denar prispeval tudi Evropski sklad za regionalni razvoj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obvoznica za Kidričevo pomeni veliko prometno razbremenitev.
Občina Kidričevo

Ministrstvo za infrastrukturo je prejelo odločitev vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko o podpori projektu izgradnje obvoznice Kidričevo v vrednosti skoraj 15 milijonov evrov. Gradnjo obvoznice bo v višini 6,67 milijona evrov sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj.
Uresničuje se torej napoved direktorice DRSI Monike Pintar Mesarič, ki je preteklo jesen, na odprtju ceste in krožišča v Lovrencu na Dravskem polju, napovedala skorajšnji začetek gradnje obvoznice mimo Kidričevega in tovarne Talum. Trasa obvoznice je speljana med glavno cesto Šikole-Hajdina in regionalno cesto Majšperk-Kidričevo in poteka po vzhodni strani naselja Strnišče oziroma zahodno od podjetja Talum. Na obvoznico, v skupni dolžini 4,2 kilometra, se priključuje večje število kategoriziranih in nekategoriziranih cest, med katerimi sta tudi priključka za podjetji Talum in Boxmark. Gradnja obvoznice obsega izgradnjo nove obvozne ceste v dolžini 3,9 kilometra, ureditev šestih križišč, ureditev priključnih, servisnih in traktorskih cest, ureditev objektov, kot sta podvoz pod industrijskim tirom s kesonom in črpališčem ter podhod za živali.

V občini Kidričevo se veselijo začetka gradnje cestne obvoznice.
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta