Knjižinca Ptuj: Razstava popelje v čas, ko smo se še vozili s fički

Slavica Pičerko Peklar
17.07.2021 04:00
Obiskovalci Knjižnice Ivana Potrča Ptuj si lahko te dni, ob obisku knjižnice, ogledajo še razstavo Avtomobilnost. V vitrinah pred študijskim oddelkom je razstavljenih 22 avtomobilčkov, še dva sta na ogled v mladinskem oddelku, kjer k branju nagovarjajo tudi številne slikanice z avtomobilčki.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtomobilnost v ptujski knjižnici.
Slavica Pičerko Peklar

Avtorica razstave, knjižničarka in pravljičarka Lilijana Klemenčič, je ob avtomobilčkih razstavila še strokovne in poučne knjige o avtomobilih: "Avtomobilčke, ki so na ogled in nas nostalgično popeljejo v čase, ko smo se še vozili s fičkom, je zbiral moj pred letom preminuli Menc. Sama sem dodala knjige, kot so Vozi me avto v daljave Janeza Strnada, Naš dragi avto Borisa Brovinskega, Kultautos, Starodobniki, Z vozili skozi čas, Fičko po Jugoslaviji Martina Pogačarja, Začetki starodobništva na Slovenskem Petra Škofiča, Jaguar Jožeta Kogoja, reviji Klasik in Autofokus, biografije Carla Benza in Henryja Forda, Encyclopedia of Clasic Cars, Mercedes- Benz."

Liljana Klemenčič je avtorica razstave Avtomobilnost v ptujski knjižnici. 
Slavica Pičerko Peklar

Razstavo bogatijo še leposlovne knjige, kjer sta avto in cesta pomembna literarna dejavnika, kot so Krožna cesta (Yates), Cesta (London), Avtomobilski bluz (Zupan), Glavna cesta (Lewis), Dolgomobil (Silverstein), Smrt se vozi v audiju (Foss), Cesta dveh cesarjev (Mihelič), Cesta utehe (Siobhan), Taksi (Hanesi) in druge.

Razstava bo v ptujski knjižnici, ki do septembra odpira svoja vrata ob ponedeljkih in torkih med 12. in 19. uro, ob sredah, četrtkih in petkih pa med 8. in 15. uro, na ogled do konca julija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta