Ko otroci pridejo še popoldan v šolo

Barbara Bradač Barbara Bradač
10.11.2019 05:11

Zabavna znanost je s potujočo učilnico Hiška eksperimentov za raziskovanje navdušila učence in učenke Osnovne šole Rače. "Lahko, prosim, še pridejo?" so vprašali učenci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi radovedneži so se učili s preizkušanjem, kajti kar vidijo, si zapomnijo.
Hiška eksperimentov

Hiška eksperimentov, interaktivni mobilni center znanosti za vse, iz Ljubljane je Osnovno šolo Rače za en dan spremenila v center znanosti in neformalnega izobraževanja. "Pripeljali smo več kot 50 interaktivnih eksperimentov. Izbrali smo jih tako, da smo z njimi pokrili čimbolj različna področja, da vsak otrok najde raziskovalca v sebi. Torej, če je nekdo bolj naravoslovni tip, bolj umetniški ali glasbeni tip, da se mu porajajo nova vprašanja, lahko brska in išče odgovore še naprej. To je čar, da je vsakemu otroku všeč nekaj drugega. Enemu so strune všeč, drugemu barve, tretjemu uteži. Otroci radi raziskujejo, radi se dotikajo, pridejo in te vlečejo za rokav in pravijo, poglej, kaj je nastalo, sprašujejo, kako je to nastalo, kako smo jim lahko v učilnici zvrtali luknjo," je povedala Andreja Perat, koordinatorica Hiške eksperimentov, ki potuje po vsej Sloveniji. Tako po osnovnih šolah in vrtcih približajo eksperimentiranje otrokom zunaj Ljubljane, kjer ima Hiša eksperimentov sedež, mobilni center eksperimentov pa je ena od njenih dejavnosti.

Otroci se v Hiški eksperimentov učijo na drugačen, zabaven, zanimiv, aktiven in sproščen način, ki jim približa naravoslovje.
Hiška eksperimentov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta