Lenart: Po zapletu zaradi podražitve se nadgradnja zdravstvenega doma nadaljuje

Marjan Toš
13.08.2023 05:06

Zdravstveni dom Lenart in občina Lenart sta z izvajalcem gradbenih del dosegla dogovor o izvedbi. Gradnja se ne bo podražila, bo pa daljši čas gradnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri Zdravstvenem domu Lenart je že pripravljeno za nadgradnjo.
Marjan Toš

Gradnja se je ustavila, ker je izvajalec del – domače podjetje Gradnje Lenart – zaradi težav s statiko zahteval še dodatnih 100 tisoč evrov k skoraj dva milijona evrov vredni naložbi.Izvajalec je namreč pri projektiranju in pregledu stanja zgradbe ugotovil, da je treba obstoječo ploščo še dodatno učvrstiti, da bo zadoščeno statiki. To pa bi gradnjo občutno podražilo. S tem se niso strinjali ne v Zdravstvenem domu Lenart in ne v občini Lenart. Pred kratkim so projekt končno uskladili z ustrezno statično rešitvijo, ki gradnje ne bo podražila, se pa bo za pol leta podaljšal rok za izvedbo, so sporočili iz lenarškega Zdravstvenega doma. Delavci Gradenj Lenart so že nekaj dni na delovišču in dela potekajo nemoteno.

Vrednost projekta znaša slabih 1,15 milijona evrov. S to naložbo bo lenarški zdravstveni dom, ki ga vodi direktor Jožef Kramberger, pridobil nekaj manj kot 600 kvadratnih metrov novih uporabnih površin. Dodatni prostori bodo namenjeni zdravstvenemu varstvu na primarni ravni. Projekt so zasnovali v domačem arhitekturnem biroju Čuček arhitekti mladega arhitekta Črtomirja Čučka, ki se v slovenskogoriškem okolju vse bolj uveljavlja z dobrimi rešitvami. Zasnova dograditve (nadvišanja) obstoječega objekta hkrati posega v stanje obstoječega objekta in ga izboljšuje.

Lenarški zdravstveni dom opravlja svoje naloge in poslanstvo za območje celotne Upravne enote Lenart, torej poleg lenarške tudi za občine Cerkvenjak, Benedikt, Sv. Ana, Sv. Jurij v Slovenskih goricah in Sv. Trojica. Poglavitno poslanstvo in naloge tega javnega zavoda so zagotavljanje nujne medicinske pomoči in neodložljivih medicinskih storitev vsem, ki tako pomoč potrebujejo. Obenem pa tudi zdravstveno vzgojna in izobraževalna dejavnost za vse zainteresirane prebivalce in zdravstvene delavce ter izvajanje preventivne in kurativne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti v skladu s pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta