Lenartčani gasili tudi na Krasu

Franc Bratkovič
21.08.2022 06:00

Operativnih je bilo 140 gasilcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s srečanja gasilskih veteranov na Sv. Ani
Franc Bratkovič

V juniju in juliju so se aktivnosti v organizaciji Gasilske zveze Lenart, ki združuje gasilke in gasilce iz PGD Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Voličina, Selce, Osek, Gočova, Sv. Ana, Sv. Trojica in Sv. Jurij, kar vrstile. Tako so prejšnji mesec na lenarški Poleni uspešno izpeljali srečanje članic iz podravske regije, iz dvanajstih gasilskih zvez se ga je udeležilo 210 članic.

Zelo uspešno in z udeležbo več kot 120 otrok je bil konec junija izveden tudi 10. tabor gasilske mladine v Oseku. S taborom so ponosno zaključili aktivnosti ob nabavi vozila GVZ-1, financiranega iz Evropskega kmetijskega sklada - Evropa investira v podeželje. Že 9. julija pa so v Selcah praznovali 49. dan gasilcev GZ Lenart in ob kulturnem programu, podelitvi gasilskih priznanj GZ Slovenije in tovariškem druženju, po dveh letih zaradi koronavirusa, kot je povedal Jože Selinšek, predsednik GZ Lenart, znova proslavili dan gasilcev.

49. dan gasilcev Gasilske zveze Lenart v Selcah
Franc Bratkovič

Pred kratkim, 23. julija, pa je pri Sv. Ani, prav tako po dveh letih, potekalo že 29. srečanje gasilskih veterank in veteranov GZ Lenart. Gasilska zveza Lenart ima ta čas več kot 180 članov veteranov, srečanja pa se jih je udeležilo več kot sto, sta povedala Ljubica Omerzu, tajnica GZ Lenart, in Alojz Gregorec, predsednik komisije veteranov. Udeleženci srečanja so pri Sv. Ani še obiskali zanimivo čajnico Zelišča Kolarič in vinoteko v kleti občinske stavbe, kjer jim je degustacijo svojih vin pripravilo vinogradništvo Eder-Kramberger. Sledilo je tovariško srečanje s kulturnim programom, nagovori in pogostitvijo. Gasilci iz tamkajšnjih društev, vključenih v GZ Lenart, se ne samo srečujejo, temveč so prav tako dejavni na operativnem področju. Tudi iz teh društev, skupno pa 140 operativnih gasilcev, so vsakodnevno odhajali na Kras, ko so tam divjali požari.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta