Levo, pa tri korake desno ... Veliko upokojencev aktivnih pri plesni rekreaciji

Irena Brdnik
12.02.2023 04:15

Med več sekcijami, ki so v okviru Društva upokojencev Slovenska Bistrica, deluje tudi plesna rekreacija, vodi jo Vlado Ostruh, upokojeni profesor športne vzgoje, ki pri društvu vodi tudi sekcijo za pohodništvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vlado Ostruh, vodja plesne rekreacije pri slovenjebistriškem društvu upokojencev
Irena Brdnik

Dvanajst lepo urejenih plešočih se v prostorih Centra za starejše Metulj zliva z ritmom skladb, ki jih za vsako uro, srečujejo se ob sredah popoldne, pripravi vodja. "Osemkrat desno nogo stran in - klik …," je slišati vodjo med koraki za grški ples sirtaki. "Naslednjič bomo pa korake sestavili," jim napoveduje.

"Cel svet bomo preplesali," navdušeno pove udeleženka plesne rekreacije Marjana Šega in nekoliko tiše doda: "Razen Rusije." In "dajmo, naj se fešta začne … in plosk … to je ples za vse … levo, pa tri korake desno … Rock me nocoj, se veselijo z Modrijani. "Naslednjič bomo pa imeli hitrejši ritem," še med plesanjem napove Ostruh, "in zasuk, in skok". In še malo Brendija … če te poljubim in te zasnubim …

Med plesom v prostorih centra za starejše Metulj
Irena Brdnik

"Imamo najboljšega učitelja, ki nas aktivno, miselno in telesno aktivira," povedo. "Tako sem srečna, ker se lahko v tem starostnem obdobju veselimo življenja, pa da lahko počnemo stvari, v katerih uživamo. Letos imava z možem Francem 50. obletnico poroke. Večkrat hodiva plesat v Rogaško Slatino in Dobrno," kar vre iz Marije Peršuh, gospe, ki sicer s svojimi fotografijami večkrat obarva vremenske napovedi na Pop TV.

Vas ubogajo, malce v šali vprašamo vodjo. "Zelo. V eni uri preplešemo okoli dvanajst plesov. Plešemo za rekreacijo, naš namen ni poučevanje standardnih in latinskoameriških plesov, imamo skupinske plese. Uživamo v glasbi, se ob tem rekreiramo in si krepimo zdravje. Učimo se folklornih plesov," program naniza vodja Vlado Ostruh, ki je deset let plesal pri Folklorni skupini Impol, "pred tem pa mi je največ znanja podala profesorica dr. Meta Zagorc na Fakulteti za šport v Ljubljani". Njegovi nekdanji učenci pa ga imajo v lepem spominu, ko je športno vzgojo poučeval na OŠ Pohorskega odreda, OŠ Minke Namestnik - Sonje in nazadnje pred upokojitvijo na Srednji šoli Slovenska Bistrica. Na plesni rekreaciji ga aktivno spremlja žena Darja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta