Lovrenc na Dravskem polju: Adventni venec ovija krožišče

PS
21.12.2019 01:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adventni venec v Lovrencu na Dravskem polju
Urban Peklar

Člani Kulturnega društva Lovrenc na Dravskem polju se radi postavijo s svojimi celoletnimi dejavnostmi, še posebno ponosni pa so te dni na lep adventni venec, ki so ga postavili v krožišču sredi vasi in z njim še olepšali podobo sv. Lovrenca, vaškega zavetnika, ki je delo akademskega slikarja in kiparja Tomaža Plavca s Ptuja.
V preteklih dneh so vabili na več ustvarjalnih delavnic, ki potekajo ob petkih in na katerih so pod vodstvom Andreje Emeršič izdelovali namizno dekoracijo, voščilnice in pripravili okraske za smrečico. V neposredni bližini krožišča bodo postavili tudi velike jaslice na prostem. Na božični večer, v torek, 24. decembra, se bodo ob jaslicah dobili pol ure pred polnočnico, kjer bodo ljudski pevci in cerkveni pevski zbor peli božične pesmi. Na božični dan pa bodo tam sredi vasi, ob cerkvi sv. Lovrenca in adventno okrašenem krožišču, božične pesmi zapeli še otroci. Slišati in videti jih bo pol ure pred deseto mašo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta