Lovrenc na Pohorju odeli v jesensko okrasje

18.09.2021 04:00
Domačini skrbijo, da je njihova vas lepo urejena, zdaj je tudi okrašena.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tetka jesen v Lovrencu na Dravskem polju Foto: Metka Kouter
Metka Kouter

Članice in člani Kulturnega društva Lovrenc na Dravskem polju so pohiteli in poskrbeli za jesensko obarvano okrasitev svoje vasi. Jesenske pridelke, od buč do koruze, so porabili za oblikovanje različnih skulptur. Tem so dodali še staro kmečko orodje, pripeljali tja sredi vasi, kjer gre največ ljudi mimo in se ustavi še kak popotnik, stara kolesa in lonce ter poskrbeli, da je z okrasitvijo zadovoljna tudi njihova doma narejena lutka, ki so jo napravili v eno tako jesensko tetko.

Člani in članice lovrenškega kulturnega društva so že poskrbeli za jesensko okrasitev svoje vasi. Foto: Metka Kouter
Metka Kouter
Metka Kouter

"V našem kulturnem društvu počnemo vse mogoče, radi prepevamo, recitiramo, vabimo na kulturne dogodke v našem kraju, radi pa se tudi lotimo ročnih del in društvene kreativne delavnice so vedno dobro obiskane. Zdaj, na jesen, smo v okviru teh naših ustvarjalnic, ki nas tudi medgeneracijsko povežejo, poskrbeli za okrasitev vasi, saj je lepo videti prijetno urejeno vaško okolje," pravi Metka Kouter, predsednica Kulturnega društva Lovrenc na Dravskem polju, in pohvali svoje sovaščane, ki jim idej o tem, kaj narediti v skupno dobro, nikdar ne zmanjka. 

Lovrenc na Dravskem polju leži na jugu Dravskega polja, pod Ptujsko Goro, ki je znano romarsko središče, pa je tako pri njih mogoče pogosto srečati obiskovalce od blizu in daleč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta