Majšperk: Ob prazniku občine priznanja za marljive

03.10.2021 04:00
Ob nedavnem občinskem praznovanju so v Majšperku in okoliških krajih pripravili več kot 50 kulturnih, družabnih in športno-rekreacijskih dogodkov. Na osrednji slovesnosti so podelili priznanja občine in spominske znake slovenske vlade za požrtvovalnost pri ukrepih za preprečevanje širjenja epidemije covida-19.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letošnji občinski nagrajenci z županjo Darinko Fakin
Samo Brbre

Slednje so prejeli prostovoljni gasilski društvi (PGD) Majšperk - Breg in Majšperk, tamkajšnja gasilska zveza ter Zlatko Letonja, Darko Rejec in Darko Zupanc.

Priznanje občine Majšperk so za dolgoletno delo na humanitarnem področju dodelili Mariji Glaser. Vedno jo je veselilo delo z ljudmi, znala jim je prisluhniti in začutiti njihovo stisko, zato se je leta 1998 vključila v organizacijo Rdečega križa Ptujska Gora in jo nekaj let vodila. Pri svojem delu je sodelovala z župnijsko karitas Ptujska Gora. Ob tem je dejavna še v Društvu žena Tisa Ptujska Gora, v katerem deluje kot prostovoljka projekta Starejši za starejše. Je tudi dolgoletna članica Folklornega društva Rožmarin Dolena - Bolečka vas.

Priznanje za delovanje na področju gospodarstva, kulture in humanitarnih dejavnosti je prejel tudi Vincenc Jerič, ustanovni član Združenja rejcev plemenskih telic, kjer je aktiven že 29 let. V Lovski družini Stoperce pa deluje kar 52 let. Ob tem je član stoperških kulturno-prosvetnega društva, društva upokojencev in župnijskega pastoralnega sveta ter krajevnega odbora.

Darinka Fakin, županja občine Majšperk Foto: Darja Lukman Žunec
Darja Lukman Žunec

Priznanje za delo na področju civilne zaščite in prostovoljstva so namenili Janezu Potočniku, ki je v gasilskih vrstah dejaven že od leta 1984. V letih 1996 do 2006 je bil poveljnik PGD Ptujska Gora in potem še njegov predsednik. Aktiven je v poveljstvu Gasilske zveze Majšperk ter je skrbnik naprav "točke srca" oziroma naprav AED, vodja ekipe bolničarjev v občini Majšperk in prvi posredovalec. Skupaj z ekipo prve pomoči se je uspešno udeležil različnih preverjanj usposobljenosti ekip in sodeluje na številnih promocijskih dogodkih prve pomoči.

​Nagrada za podjetje Svit Zolar

Plaketo Občine Majšperk je prejelo podjetje Svit Zolar s Ptujske Gore za zasluge na področju gospodarstva in požarne varnosti. Podjetje nadgrajuje oziroma opremlja gasilska vozila in je letos praznovalo 25-letnico obstoja. V njem je zaposlenih kar nekaj gasilcev operativcev, ki ob elementarnih in drugih nesrečah priskočijo na pomoč, čeprav se klic na intervencijo pojavi med delovnim časom. Podjetje je do nedavnega vodil Ivan Zolar, sedaj pa je krmilo prevzela mlajša generacija.

Občinsko plaketo so podelili tudi Zlatku Žnidarju za prispevek k razvoju lokalne skupnosti in društvenih dejavnosti. Prostovoljno je začel delovati že v letu 1980 pri gradnji doma krajanov Sestrže. Bil je med ustanovitelji Športno-kulturnega društva Sestrže in njegov dolgoletni predsednik. Je med pobudniki posodobitve društvenega igrišča ter letošnje obnove in energetske sanacije doma krajanov. Kot občinski svetnik si prizadeva za urejenost infrastrukture in je vodil številne delovne akcije za ureditev vaškega središča, načrtno pa spodbuja tudi druženje krajanov.

Leo Gajser 
Goran Krošelj

Županjino priznanje je letos prejel Leo Gajser, slovenski pokalni prvak v motokrosu za leto 2020. Leo je sicer še osnovnošolec, a že dosega zavidljive uspehe. Županjino priznanje je prejel še Roman Štumberger, starešina Lovske družine Dravinja Majšperk, ki je kot starešina in gospodar gonilna sila pri obnovitvenih delih na lovskem domu. Uspeli so urediti asfaltiran dovoz in ustrezno opremo doma ter mu dodali nadstrešek. Kljub neugodnim razmeram zaradi epidemije covida-19 je letos društvo pod njegovim vodstvom uspešno izpeljalo praznovanje ob 100-letnici svojega delovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta