Marija ima recept za dolgo življenje

APA
05.01.2019 06:17

Najstarejša prebivalka občine Sveta Ana je 17. decembra lani dopolnila častitljivih 100 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marija Raner, zadovoljna med svojimi najbližnjimi
Občina Sveta Ana

Marija Raner je najstarejša prebivalka občine Sveta Ana, 17. decembra letos je dopolnila častitljivih 100 let. Ob tej priložnosti sta iz tujine prišla sinova z družinami, prišlo je nekaj prijateljic in znancev, predstavnici Rdečega križa Sv. Ana in župan občine Silvo Slaček. Slaček je nagovoril Ranerjevo, ji poklonil simbolično pozornost in ji zaželel predvsem zdravja.
Marija Raner se je rodila v Zgornji Ščavnici pri Sveti Ani. Bila je ena izmed štirih otrok poznane Repoluskove družine. Pridno je delala na domačiji in si ustvarila družino. Z možem sta ob dveh sinovih skrbela še za nečaka Jožeta, ki še danes s hvaležnostjo obišče teto. "Tri sinove imam," poudari Ranerjeva. Mož je poučeval sadjarstvo in čebelarstvo na priznani kmetijski šoli v Nemčiji in tako je tudi Marijo pot odpeljala v tujino. Po štiridesetih letih bivanja v Nemčiji se je Marija vrnila v Zgornjo Ščavnico, sinova pa sta ostala v tujini. Do nedavnega je živela na domačiji z družino nečaka Ignaca, skrbela je zase, vrtnarila in bila nasploh zmeraj aktivna. "Če si vedno v gibanju, dolgo živiš," svetuje Marija. Od lanskega poletja pa biva v Domu Sv. Lenarta, kjer se zelo dobro počuti in seveda nikakor ne počiva preveč. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta