Miklavž na Dravskem polju: Želijo, da se realizira Magna memorandum, vreden dva milijona evrov

Damijan Toplak
02.01.2021 05:20
Le še do 6. januarja bo potekala javna razprava o miklavškem občinskem proračunu, ki je bil v prvi obravnavi s 14 glasovi za in dvema proti na občinskem svetu potrjen pretekli torek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šolo v Miklavžu bodo povečali za tri razrede. Foto: Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Proračun občine z domala 7000 prebivalci za leto 2021 predvideva 6,6 milijona prihodkov in 7,4 milijona evrov odhodkov, razliko pa bodo pokrili iz predvidenega stanja sredstev na računu.

Za gradnjo kanalizacije, predvsem v Dravskem Dvoru, bo šlo skoraj 700 tisoč evrov, za plačilo razlike do ekonomske cene v vrtcih 900 tisoč evrov. Za investicije je namenjenih približno tri milijone evrov oziroma 42 odstotkov miklavškega občinskega proračuna, preostalih 58 odstotkov pa gre za zakonske naloge. "Glavne investicije v letu 2021 so rekonstrukcija ceste in javna razsvetljava na odseku Miklavž-Dobrovce (575 tisoč evrov), dograditev OŠ Miklavž s tremi razredi in razširitvijo jedilnice (400 tisoč evrov), začetek projekta obnove Ptujske ceste, ki bo potekal v letih 2021 in 2022 (270 tisoč evrov), izgradnja kolesarske ceste in pločnika od meje z Rogozo do naselja Miklavž (110 tisoč evrov). V načrtu imamo izvedbo tudi več projektov LAS (tržnica Miklavž, razsvetljava v Dobrovcah in razsvetljava OŠ Miklavž) v skupni vrednosti 300 tisoč evrov, ki so 85-odstotno sofinancirani iz EU-skladov. Želimo, da se v letih 2021 in 2022 realizira tudi tako imenovani Magna memorandum v skupni vrednosti dveh milijonov evrov za povečanje kapacitete kanalizacijskega omrežja od Hoč do čistilne naprave Dogoše. To 100-odstotno financira ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in v letu 2021 predvidevamo za 575 tisoč evrov izvedbe iz tega naslova," pojasni miklavški župan Egon Repnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta