Na Keblju kmalu odprtje novega vrtca

22.08.2021 06:40
Na Keblju končujejo nekaj večjih naložb: v vrtec, cesto med Radkovcem in Zlogono vasjo ter v vodovodno omrežje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi vrtec na Keblju Foto: Tomaž Ajd
Tomaž Ajd

Na Keblju bodo ob začetku novega šolskega leta namenu predali novi vrtec. Prostore zanj so uredili v prizidku k Osnovni šoli Kebelj. Prizidek je velik 90 kvadratnih metrov, v njem so večja igralnica in še trije prostori: sanitarije za otroke, prostor za vzgojiteljice in skladiščni prostor. Kot pravi Jožef Turner, predsednik Krajevne skupnosti Kebelj, sedaj vrtec na Keblju deluje na dveh lokacijah, en oddelek je v osnovni šoli, drugi v prostorih krajevne skupnosti. Pri izvajanju predšolskega varstva pa se soočajo še s številnimi prostorsko-tehničnimi in drugimi omejitvami. Naložbo, ki je stala 220 tisoč evrov, v celoti financira Občina Slovenska Bistrica. Poleg tega so uredili uvoz in podporni zid pri šoli, zunanja igrala in garderobo v šoli, za kar so namenili okoli 80 tisoč evrov.

Občina Slovenska Bistrica je zagotovila tudi denar za preplastitev dela ceste od naselja Radkovec do odcepa pri Zlogoni vasi. Odsek je dolg 1100 metrov. Naložba je ocenjena na skoraj 124 tisoč evrov, dela pa bodo opravljena do konca avgusta.

Do predvidoma sredine septembra bodo uredili tudi kanalizacijo v spodnjem delu Keblja. Na kmetijskem zemljišču so se namreč izlivale fekalne vode. V ta namen so zagotovili dobrih 23 tisoč evrov.

Med pomembnejšimi letošnjimi projekti predsednik KS Kebelj Jožef Turner izpostavlja še ureditev vodovodnega omrežja in vodohrana v naselju Modrič. Naložbo, ki bo skupno stala okoli 80 tisoč evrov, izvaja Vodovodna zadruga Pohorski izviri, krajevna skupnost pa je zagotovila 20 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta