Na Ptuju kmalu Center za duševno zdravje

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
22.11.2018 16:29

Med novimi programi ptujskega zdravstvenega doma dermatologija in okrepljena logopedija. Načrtujejo gradnjo novih prostorov v več fazah, najprej nad ambulanto zobozdravstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavica PIČERKO PEKLAR

V začetku prihodnjega leta bo v ptujskem zdravstvenem domu začela delovati dermatološka ambulanta, ki je zdaj vsaj v okviru javnega zdravstva še ni, potrebe po tovrstni strokovni obravnavi pa naraščajo iz leta v leto. Hitrejša bo z novim letom tudi pot do logopeda, ki v zdravstvenem domu sicer dela že dolga leta, a je treba na prvi obisk pri čakati mesec in več, kar je zlasti pri govornem razvoju otrok nedopustljivo dolgo.

Prihajata še dva logopeda

"Poslej bomo imeli kar tri logopede, saj bo eden teh deloval tudi v okviru bodočega Centra za duševno zdravje. Razmišljamo pa tudi o logopedski obravnavi odraslih in zagotovo bomo v prihodnje našim občanom ponudili tudi to možnost strokovne pomoči," napoveduje Metka Petek Uhan, direktorica Zdravstvenega doma Ptuj, ki je še zlasti zadovoljna, ker bo naslednje leto v okviru zdravstvenega doma začel delovati tudi Center za duševno zdravje.

Metka Petek Uhan, direktorica Zdravstvenega doma Ptuj
Slavica PIČERKO PEKLAR

​Začetek gradnje spomladi

"Da bomo naše nove programe lahko izvajali v ustreznih prostorih, smo se odločili za gradnjo. Tako bomo nad zobozdravstvenimi ambulantami že spomladi začeli graditi nadzidek površine 600 kvadratnih metrov, kar pa seveda ne bo dovolj, a glede na finančne možnosti smo se odločili za fazno gradnjo," je na današnji tiskovni konferenci razložila Petek Uhanova. Pravi, da imajo za gradnjo prvega dela novogradnje rezerviranih 1,2 milijona evrov. Finančna sredstva, ki jih bodo pridobili z vsemi omenjenimi novimi programi, znašajo blizu 1,4 milijona evrov.

Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta