Na Ptuju o vinskem slogu, ki je v razcvetu

M.D.
10.03.2023 09:52

Prejšnji četrtek je bil v Mestnem kinu Ptuj namenjen ljubiteljem dokumentarnega filma in vina

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andraž Fistravec, Mojca Mavec in Valter Kramar med pogovorom.
Call It Amber

Večer, obarvan oranžno, se je začel s predvajanjem filma o jantarnih vinih Call it Amber, sledil je pogovor z ustvarjalci filma in vinarji ter pokušina. Publika je z aplavzom izrazila navdušenje nad filmom, ki je delo mariborskega Studia Alp, čas po koncu filma pa so ob vrtenju kozarcev vinoljubi namenili raziskovanju okusov treh vinskih kleti z vzhoda Slovenije.

Poglobljen dokumentarec gledalce popelje na potovanje nazaj k izvoru jantarnega vina – starodavnega sloga, ki je v zadnjem desetletju nenadoma doživel ponovni razcvet. Z združevanjem posnetkov s specializiranih vinskih sejmov, pionirskih pridelovalcev vina in intervjujev s strokovnjaki Call it Amber ustvari sliko o edinstvenem vinskem slogu, ki ima iz leta v leto več oboževalcev po svetu. Pri nas so ga prebudili vinarji na Primorskem in v Furlaniji, vse bolj pa je prisoten tudi na vzhodu države.

Call It Amber

O Call it Amber in jantarnih vinih so debatirali producent in režiser filma, lastnik in direktor zavoda Studio Alp Andraž Fistravec, protagonistka v filmu in novinarka RTV Mojca Mavec, protagonist v filmu, priznani sommelier in promotor naravnih vin, solastnik Hiše Franko, Hiše Polonka in lastnik FEO piva Valter Kramar ter vinarji Srečko Šumenjak (Vina Šumenjak), Simon Valentan (Vino Valentan), Simon Vuk in Peter Paller (oba Lendwines). (mida)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta