Na tekmi paraplegikov Celjan ujel 51 kilogramov rib

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.07.2022 03:00

Ribnik Pivola v občini Hoče - Slivnica, ki ga upravlja Ribiška družina Maribor, je bil prizorišče tretje tekme slovenskih paraplegikov v ribolovu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Potrpežljivost je ena od odlik ribičev.
Drago Ornik

V urejenem in z vozički dostopnem ribniku je v lepem vremenu trnke namakalo 23 paraplegikov iz Slovenj Gradca, Celja, Ljubljane, Novega mesta, Kopra, Murske Sobote in Maribora. Pred začetkom tekmovanja jih je pozdravil predsednik RD Maribor Bojan Javornik.

Zmagovalec Rudi Centrih 
Drago Ornik

Po štiriurnem ribolovu je bilo največ zadovoljstva na obrazih zmagovalcev ekipne tekme, članov Društva paraplegikov Celje (Rudi Centrih, Tone Urbanc, Zoran Štruclin), drugi so bili ribiči iz DP Slovenj Gradec (Zdravko Valentin Grilc, Boštjan Javernik, Alojz Jeromel) in tretji iz DP Maribor (Franc Simonič, Zdenko Lilek, Miran Jernejšek).

"Med posamezniki je premočno zmagal član DP Celje Rudi Centrih, večkratni državni prvak in reprezentant Slovenije. Njegov odlov je tehtal nekaj več kot 51 kilogramov, med ribami je bilo največ krapov, drugo mesto je osvojil Gašper Peček iz Novega mesta, ki je v mrežo spravil 23 kilogramov rib, tretje pa tekmovalec mariborskega društva Zdenko Lilek, ki je ulovil 15 kilogramov rib. Vsako ulovljeno ribo smo takoj stehtali in jo vrnili v njeno naravno okolje," je povedal Drago Ornik, glavni sodnik na tekmovanju, sicer pa predsednik tekmovalne komisije pri RD Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta