Na tekmovanju Štajerska frajtonarica so si priigrali nastop v Ljubečni

19.09.2021 04:00
Štajerska frajtonarica je eno od predtekmovanj za nastop na tekmovanju Zlata harmonika Ljubečne.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrajenci Štajerske frajtonarice s predstavniki organizatorjev v Hajdošah Foto: Aleksandra Papež
Aleksandra Papež

Še vztrajajoče poletne temperature so minuli petek omogočile izvedbo nagradne revije Štajerska frajtonarica v športnem centru Goya ​v Hajdošah. Dogodek, ki se je letos odvil že 21. leto zapored, so odprli Ljudski godci Kulturnega društva Valentina Žumerja Hajdoše. Z vezno besedo je tekmovanje popestrila Monika Kelenc. Zbrane sta nagovorila Primož Kelenc, predstavnik organizatorjev iz KD Valentina Žumerja Hajdoše, in župan Občine Hajdina Stanislav Glažar. Ker dogodek sodi med izbore za tekmovanje Zlata harmonika Ljubečne, so besedo dali tudi Robertu Goličniku, novemu predsedniku organizacijskega odbora tega tekmovanja. Ta je predstavil spremembe, ki jih v prihodnosti načrtujejo pri tekmovanju v Ljubečni – zahtevan bo drugačen izbor skladb, s poudarkom na slovenski glasbi, in organiziranih več izborov, med drugim nov tekmovalni dogodek tudi v Topolščici.

Priznanje za prvo mesto Foto: Aleksandra Papež
Aleksandra Papež

V Hajdošah pa je tekmovalni del potekal v treh kategorijah – mlajši od 14 let, starejši od 14 let in veterani. Skupno je sodelovalo štirinajst harmonikarjev. Kristjan Žumer je takoj po nastopu povedal: "Priznam, da me je bilo strah, ko sem stopil na oder." V kategoriji veteranov se je predstavil Franc Alojz, sicer tudi član skupine Ljudski godci KD V. Žumerja Hajdoše. Nastopajoče sta ocenjevala znani harmonikar Siniša Čeh in Primož Kelenc, ki je v komisiji nadomestil Braneta Klavžarja. Ocenjevalca sta imela težko delo, saj so prav vsi tekmovalci pokazali trud in znanje. V kategoriji veteranov se je naprej uvrstil Franc Alojz kot edini v svoji kategoriji. V I. kategoriji, mlajši harmonikarji, si je prvo mesto z Avsenikovo skladbo Planika priigral Anej Sodec, drugi je bil Kristjan Žumer, tretji pa Lukas Gumilar. Med starejšimi si je tretje mesto priigrala Patricija Kuronja Križnik, drugo mesto Tjaša Lesjak, prvo mesto pa Uroš Ber s skladbo Na pustno soboto Tonija Sotoška. Vsi nagrajenci so se uvrstili na 40. Zlato harmoniko Ljubečne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta