Nakup domačih pridelkov: Ko prodajalec računa na poštenje kupca

Aleksandra Papež
13.02.2021 05:00
V neposredni bližini središča Benedikta se lahko sprehodite po sprehajalni vinogradniški poti in si spotoma kupite domača jajca in druge domače pridelke in izdelke, vse to izberete in plačate kar sami, brez prodajalca.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hiška, v kateri so na voljo dobrote
Kmetija Merčnik

"Tudi nam je ta pot posebno pri srcu, saj ob njej živimo. Postavili smo nekaj preprostih klopi ob njej, uredili brv čez potok. Nato pa se je porodila ideja o tem, da bi lahko sprehajalcem, ki jih ni malo, ponudili nekaj domačega," je povedala Vesna Merčnik. A prodaja na priljubljeni benediški sprehajalni poti poteka na poseben način. "Verjamemo v poštenost naših soobčanov in zato si v hiški, v kateri so naši izdelki, sprehajalci izdelek izberejo sami in v blagajno ob strani odložijo znesek, ki je zapisan ob izdelku," doda Merčnikova. "Prodaja temelji na zaupanju. Hiška je odprta 24 ur vsak dan v letu in jo redno polnimo. Kvečjemu je v blagajni kak evro več in ne premalo. Res smo zadovoljni in ponosni na naše kupce," pravi Vesna Merčnik.

Domača jajca, keksi in testenine imajo stalno mesto v hiški
Kmetija Merčnik

Družinska kmetija Merčnikovih ima registrirano dopolnilno dejavnost peke kruha, potic in peciva, ob tem pa na njej pripravljajo domače rezance, razne vložene dobrote, imajo domači krompir, suho sadje in še bi lahko naštevali. V prodajni hiški nameravajo postaviti hladilnik in tako razširiti ponudbo. Seveda so poskrbeli za vse zdravstvene ukrepe, da je nakup varen. Ob prodajalnici stoji še hišica, namenjena igri otrok med sprehodom. Poleg je bil nekaj časa tudi mobilni kokošnjak, ki so ga domači izdelali iz odslužene nakladalke. "Kokošnjak smo morali zaradi pojava ptičje gripe začasno umakniti. V njem biva okoli sto kokoši, ki jih vsak dan spustimo na prosto," razloži Vesna Merčnik. Navdušeno pove, da nameravajo sprehajalno pot dopolniti. "V sadovnjaku bomo postavili gugalnice za otroke, ob sprehajalni poti pa še več klopi. Radi bi naredili tudi kratek zipline."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta