Naselje Reka Pohorje: Nov pločnik za večjo varnost otrok na poti v šolo

Damijan Toplak Damijan Toplak
20.05.2023 03:29

V kraju upajo, da bo z izboljšano prometno varnostjo pešcev, posebno otrok tudi več zanimanja za vpis v podružnično šolo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odprtje pločnika ob podružnični šoli Reka Pohorje. Metka Meglič, direktorica hoško-slivniške občinske uprave, in hoško-slivniški podžupan Boris Pust
Damijan Toplak

Pretekli torek je bila slovesnost ob otvoritvi novega pločnika v dolžini 75 metrov in nove ograje ob njem v kraju Reka v neposredni bližini podružnične osnovne šole Reka Pohorje. Naložbo v vrednosti 95 tisoč evrov so financirali iz občinskega proračuna.

Vsi prisotni, od direktorice hoško-slivniške občinske uprave Metke Meglič, hoško-slivniškega podžupana Borisa Pusta do predstavnikov AMZS, generalnega sekretarja Jureta Kostanjška in Erika Logarja, sekretarja za področje varne mobilnosti, Dušana Repnika, vodje policijskega okoliša s Policijske postaje Rače, Konrada Vrhovška, predsednika AMD Pohorje, in Alojza Veličkega, ravnatelja OŠ Dušana Flisa Hoče, pod katero tudi sodi podružnična osnovna šola Reka Pohorje, so poudarili pomen nove cestne pridobitve za varnost otrok, ki obiskujejo bližnjo osnovno šolo. V omenjeni šoli se sicer soočajo z upadom vpisa otrok, čeprav ravnatelj in učitelji(ce) in tudi starši (nekdanjih) učencev radi poudarijo, da imajo tamkajšnji učenci "raj pod Pohorjem".

Otroci iz podružnične osnovne šole Reka Pohorje so se sprehodili po novem pločniku.
Damijan Toplak

Nadvse zadovoljna nad novo pridobitvijo je bila tudi Zdenka Trinko, predsednica sveta Krajevne skupnosti Reka - Pohorje, ki si želi, da bi tudi to prispevalo k večjemu vpisu v njihovo podružnično osnovno šolo, saj tudi na ta način njihova šolska pot postaja bolj varna. Gre namreč za dokaj izpostavljeno mesto v cestnem prometu v kraju. Podobno so pred kratkim že uredili cestni prehod in pločnik tudi v začetku kraja Zgornje Hoče pri piceriji Siničev mlin, na Občini Hoče - Slivnica pa so za investicijo odšteli približno 135 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta