Nekdanji udarniki ustanovili klub: Prostovoljstvo prenašajo na mlade

APA
29.11.2020 05:00
V začetku letošnjega leta so ustanovili Klub brigadirjev Slovenskih goric, da bi združili nekdanje "mladince, brigadirje in brigadirke", ki bi vzdrževali tradicijo prostovoljnega dela ter poslanstvo o pomembnosti prostovoljnega dela prenesli na mlajše rodove.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V začetku oktobra so prebarvali ograjo v ŠRC Polena. Foto: Marija Šauperl
Marija Šauperl

Društvo šteje 37 članov, ki prihajajo iz več občin na območju upravne enote Lenart, nekateri tudi od drugod. Žal pa so v tem kratkem času delovanja že izgubili dva ustanovna člana Feliksa Jakopca in podpredsednika društva Iva Sablerja.

"Doslej smo vzpostavili povezave z lokalnimi skupnostmi, urejamo financiranje, organizirali smo tudi nekaj manjših akcij pomoči starejšim, nekaj večjih je zmotila epidemija, a smo jih izvedli," je razložila Marija Šauperl, predsednica kluba. Oktobra so tako v sodelovanju z Občino lenart, ki upravlja park ŠRC Polena, tam prebarvali 200 metrov ograje, kar so sicer nameravali aprila v okviru vseslovenskega srečanja klubov brigadirjev. Tako so zdaj pomagali v društvih kolesarjev, konjenikov, nogometašev, upokojencev in lastniku bližnjega lokala.

Junija so zaznamovali 45. obletnico prve lokalne mladinske delovne akcije v Slovenskih goricah tako, da so uredili lopo za igrala ter preparvali vsa lesena igrala za vrtcem v Jurovskem Dolu v sodelovanju z OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol in Občino Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Julija so uredili sedež društva v večnamenski dvorani v Lenartu, v koordinaciji z občino in Miranom Zorecem, upravnikom dvorane ter v sodelovanju s podjetjem Komunala Slovenske gorice. "Do konca leta načrtujemo še aktivnost, kolikor bo mogoče, v sodelovanju z Občino Cerkvenjak in tamkajšnjim čebelarskim društvom. Akcija Rabota pri čebelnjaku je tudi promocija dejavnosti OŠ Cerkvenjak," dodaja Šauperlova. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta