Nogometni klub Rače: Dobili novo igrišče z umetno travo

24.10.2021 04:00
Ob 75-letnici Nogometnega kluba Rače dobili novo igrišče z umetno podlago. Ob slavnostni otvoritvi obljubili še več zmag.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s sobotne otvoritve novega igrišča z umetno travo v Račah
Občina Rače - Fram

Dolgoletna želja članov Nogometnega kluba Rače, da bi imeli igrišče z umetno travo, se je pretekli konec tedna uresničila. "To je velika pridobitev za naš klub, saj pomeni, da bomo lahko vadili v vseh vremenskih razmerah. Doslej konec jeseni in na začetku pomladi nismo mogli trenirati na igrišču z naravno travo, tudi pozimi smo bolj ali manj trenirali le v telovadnicah, na parketu," je vesel nove pridobitve Marko Mergeduš, predsednik NK Rače. Tako imajo sedaj dodatne vadbene površine - kar tri nogometna igrišča, ki omogočajo vadbo še več otrok in mladih.

"Otvoritev novega športnega igrišča v Račah pomeni veliko pridobitev za lokalno skupnost, predvsem za mladino, saj bo z novo pridobitvijo omogočeno izvajanje športnih dejavnosti na prostem skozi vse leto. Gre za prvo tovrstno igrišče z umetno podlago v Račah, ki z vidika aktivnega preživljanja prostega časa nedvomno predstavlja dodano vrednost," so sporočili z raško-framske občine.

Občina Rače - Fram je pridobila nepovratna sredstva za sofinanciranje večnamenskega športnega objekta od fundacije za šport, ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo v letu 2021 ter Nogometne zveze Slovenije. Skupna investicijska vrednost obnove večnamenskega športnega igrišča v Račah je bila 118.493 evrov, od tega je bilo 51.468 evrov nepovratnih sredstev. Investicija je zajemala rušitev asfaltne površine, ureditev odvodnjavanja, pripravo podlage z vgradnjo gramoza, izvedbo opornega zidu za širitev igralne površine, namestitev stebrov in varovalnih mrež, napeljavo električnih vodov za potrebe osvetlitve igralne površine ter ureditev okolice objekta. Na osnovi javnih razpisov je bilo za dobavo in montažo opreme izbrano podjetje FS Group, gradbena dela pa je izvajal najugodnejši ponudnik, podjetje Predan.

Igrišče so preizkusili tudi najmlajši. Foto: Nk Rače
Nk Rače

V Nogometnem klubu Rače so ponosni, da se za ta šport zanima izjemno veliko otrok, kar pripisuje Mergeduš dolgoletnemu dobremu delu trenerjev, pa tudi sodelovanju staršev. NK Rače praznuje letos 75 let delovanja, čeprav so organizirano igrali že v tridesetih letih prejšnjega stoletja. "Zelo smo ponosni na tako dolgo tradicijo našega kluba. Hvaležni smo vsem prejšnjim generacijam, ki so klub tako dolgo in uspešno vodile," se ne pozabi zahvaliti sedanji predsednik kluba.

Člani so trenutno prvi na lestvici v prvi ligi Medobčinske nogometne zveze Maribor in si bodo prizadevali, da tam tudi ostanejo. Želijo si, da bi napredovali v tretjo slovensko ligo - vzhodna skupina, in upajo, da jim bo pri tem pomagalo tudi novo igrišče z umetno travo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta