Nova teniška dvorana v Slovenski Bistrici

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
19.07.2020 06:15

Skoraj enomilijonsko naložbo načrtujejo z javno-zasebnim partnerstvom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obstoječa teniška dvorana v Slovenski Bistrici, na njenem prostoru pa bo zrasla sodobnejša in prostornejša.
Tomaž Ajd

Občina Slovenska Bistrica namerava z javno-zasebnim partnerstvom zgraditi novo teniško dvorano pri športnem parku. Graditi naj bi jo pričeli konec leta in v skladu z investicijskimi načrti dokončali novembra prihodnje leto.
Gre za zemljišče, na katerem stoji teniška dvorana Ten top, ki je po lanskoletni sodni poravnavi prešla v last občine Slovenska Bistrica, upravlja pa jo Zavod za šport Slovenska Bistrica.

Nova dvorana bo nekoliko večja

Dvorana s pripadajočimi prostori in gostinskim lokalom v skupni površini 1321 kvadratnih metrov od leta 1992 ni bila deležna večjega investicijskega vzdrževanja, zato občina načrtuje porušitev objekta in izgradnjo nove teniške dvorane, ki bo nekoliko večja od sedanje.

Na koncu bo lastnica občina

Če bodo naložbo izvedli z javno-zasebnim partnerstvom, se bo strošek investicije prenesel na izbranega zasebnega partnerja, prav tako bo zasebni investitor upravljal z objektom za določen čas.
Po prenehanju koncesijskega razmerja se bo objekt prenesel na javnega partnerja, torej Občino Slovenska Bistrica. Naložba je ocenjena v višini okoli 950 tisoč evrov, delež financiranja iz občinskega proračuna je predviden v višini 8570 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta