Nove kolesarske poti na Ptuju, v Hajdini, Kidričevem in Majšperku

12.10.2021 06:00
Občine Ptuj, Hajdina, Kidričevo in Majšperk bodo v prihodnjem letu in pol zgradile skupno 23,4 kilometra novih kolesarskih povezav v vrednosti dobrih osem milijonov evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Lovrencu na Dravskem polju kolesarsko povezavo že imajo. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Župani štirih občin so nedavno podpisali gradbeno pogodbo za izvedbo projekta prvega odseka gradnje regionalnih kolesarskih povezav v spodnjem Podravju v vrednosti dobrih osem milijonov evrov. Gre za izgradnjo skupno 23,4 kilometra novih regionalnih kolesarskih povezav med ptujsko občino ter občinami Hajdina, Kidričevo in Majšperk, ki ima za cilj zagotavljanje dnevne mobilnosti med Ptujem kot regijskim središčem z izobraževalnimi, upravnimi, storitvenimi dejavnostmi, z zalednimi gravitacijskimi naselji ter sosednjimi občinami. Skupna vrednost projekta znaša slabih 8,8 milijona evrov, naložbo pa v višini 4,1 milijona evrov sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter država v višini milijona evrov. Občine bodo same za projekt prispevale dobrih 3,6 milijona evrov. Izvajalec, družba Cestno podjetje Ptuj, naj bi po pogodbi dela končal najkasneje do aprila leta 2023.

Manko kolesarske infrastrukture

V sklopu projekta bodo največ kolesarskih povezav, slabih 15 kilometrov, zgradili v kidričevski občini, v občini Majšperk dobre štiri kilometre, v občini Hajdina slaba dva kilometra ter na Ptuju dobra 2,5 kilometra. Del novih povezav pa bodo tudi trije novi premostitveni objekti - Brv čez potok Polskava in brv čez Framski potok v kidričevski občini ter brv čez Studenčnico na Ptuju - pa tudi razširitev že obstoječega mostu čez Dravinjo v občini Majšperk. "Vemo, da pogoji za kolesarjenje v občinah spodnjega Podravja niso dobri, kljub temu da se stanje v zadnjih letih sicer izboljšuje. Manjka nam kolesarska infrastruktura, ki bi povezovala naselja in sosednje občine z mestnim središčem. Tam, kjer obstaja, ni povezana ali pa je v slabem stanju, in kar se prometne varnosti tiče, predstavlja tveganje. Zato je tudi z vidika slednjega to pomemben dan, ki hkrati naslavlja povečanje prometne varnosti," je ob nedavnem podpisu pogodbe dejala ptujska županja Nuška Gajšek. Kot je še povedala županja, bo sicer večina novih kolesarskih povezav v ptujski občini potekala po že obstoječih površinah ali na način delitve površin ali pa bodo rekonstruirali pločnike in kolesarske steze ob robu cestišča.

Župani štirih občin in predstavnik Cestnega podjetja Ptuj ob podpsu pogodbe za izvedbo projekta 
Hojka Berlič

Mobilnost, pa tudi razvoj

V občini Majšperk bodo pridobili 3200 metrov kolesarskih povezav. "Ker je to občina, ki je preko Ptujske Gore gričevnata, bomo v tem delu, ker so sredstva omejena, označili kolesarske poti po prečnih povezavah. Tudi teh je 1400 metrov. V okviru projekta izgradnje kolesarskih povezav pa bomo zgradili tudi 250 metrov kanalizacije in zamenjali 800 metrov vodovodnega sistema," je dogajanje v občini povzela županja Darinka Fakin, ki je pojasnila, da v občini vzporedno skupaj z ministrstvom za infrastrukturo izvajajo še drug projekt, v sklopu katerega bodo prav tako pridobili 1100 metrov novih kolesarskih poti.

"Zavedamo se, da so kolesarske povezave ena od stvari, ki v našem širšem območju pomenijo razvoj in mobilnost, zato smo v preteklosti zgradili že kar nekaj kolesarskih povezav. Seveda pa smo se z veseljem odločili tudi za kolesarsko povezavo Ptuj-Hajdina-Majšperk-Kidričevo," je ob podpisu pogodbe dejal hajdinski župan Stanislav Glažar in dodal, da poti pri njih potekajo po ravninskem delu, tako da nekih posebnosti ni. Pridobili pa so tudi že vsa zemljišča.

V Kidričevem številni načrti

Kar 63 odstotkov vseh novih kolesarskih poti bodo v sklopu tega projekta zgradili v kidričevski občini, vrednost del na njihovem odseku znaša nekaj manj kot pet milijonov evrov. "Ta kolesarska pot se navezuje na že obstoječo od Lovrenca na Dravskem polju. Zdaj gradimo že tudi kolesarsko stezo ob novi obvoznici. Gremo pa tudi v odkup zemljišč za novo kolesarsko stezo na trasi Ptuj-Poljčane. V našem delu, od Kungote do Brunšvika, naj bi se dela začela v prihodnjem letu ali v letu 2023. Tako računamo, da bomo v roku štirih let v občini zgradili okoli 25 kilometrov kolesarskih stez, ki nas bodo povezale s sosednjimi občinami, naredili pa bomo tudi obroč znotraj občine. Za novo perspektivo pa planiramo že tudi novo kolesarsko stezo proti občini Videm," je načrte kidričevske občine povzel župan Anton Leskovar. Po njegovih besedah so ljudje namreč zelo dobro sprejeli že zgrajeno kolesarsko pot: "To je postala sprehajalna promenada, veliko ljudi tam rola, kolesari. Skratka verjamemo, da bo tudi kolesarska steza, ki jo bomo gradili proti Majšperku, pa tudi proti Pragerskemu, kjer bo široka kot ta, tri metre in pol, res postala sprehajališče in bo zanimiva tako za družine kot za dnevne migracije. S tem pa bomo prispevali tudi k zmanjšanju ogljičnega odtisa. Verjamem, da bomo šli po poti Avstrije, po kateri se radi zgledujemo. Po moji oceni so tam glede kolesarskih stez 15 ali 20 let pred nami. Verjamem, da bomo tudi na našem območju z veseljem sedli na kolo."

​Leskovar je ob tem prepričan, da bo nova kolesarska pot potekala ne le proti Ptuju, temveč tudi proti Kidričevemu, saj je precej iz okolice zaposlenih tudi v njihovi občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta