Novi vozili za Zdravstveni dom Slovenska Bistrica

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
24.11.2018 06:17

Denar so zagotovile občine Slovenska Bistrica, Poljčane, Makole in Oplotnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predaja novih vozil Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica
Tomaž Ajd

V Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica imajo novo reševalno vozilo in vozilo za urgentnega zdravnika. Novi vozili, ki sta skupaj vredni 235 tisoč evrov, so namenu predali konec preteklega tedna. Denar so zagotovile občine Slovenska Bistrica, Poljčane, Makole in Oplotnica.
Z novim reševalnim avtom s sodobno medicinsko opremo bodo lahko še bolj učinkovito zagotavljali pomoč ljudem, ki jih pestijo zdravstvene težave oziroma je njihovo življenje ogroženo. Obstoječe vozilo je namreč že dotrajano, staro je osem let in ima prevoženih že skoraj 300 tisoč kilometrov, na cesti je vse manj zanesljivo. Zdaj imajo v Slovenski Bistrici tri reševalna vozila, dve bodo uporabljali čez dan in eno ponoči. Poleg reševalnega so kupili še vozilo, v katerem se bo prevažal urgentni zdravnik.
"Za paciente tako zagotavljamo nov, višji standard storitev. Sicer pa so naši reševalci 'špica', delajo sodobno, ne nazadnje so svoje znanje dokazali tudi v tujini. Zahvaljujem se vsem občinam za podporo," je ob predaji vozil poudarila Jožefa Lešnik Hren, direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica. Slovesnosti so se udeležili predstavniki občin, sveta zavoda zdravstvenega doma in zaposleni v slovenjebistriškem zdravstvenem domu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta