Novogradnje: Stanovanjske hiše in dvojčki Rogozi in Hotinji vasi

Damijan Toplak Damijan Toplak
26.03.2022 03:00

V Rogozi bodo po novem OPPN gradili sedem stanovanjskih hiš, v Hotinji vasi pa 13 stanovanjskih dvojčkov in dve enostanovanjski hiši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zemljišče ob Cesti v Skoke v kraju Rogoza, kjer bodo zgradili novih sedem stanovanjskih hiš
Damijan Toplak

Seja Občinskega sveta Občine Hoče - Slivnica, katere se je udeležilo 16 od 19 občinskih svetnikov, je pretekli četrtek minila ekspresno, v 48 minutah, in praktično brez razprave. Svetniki so bolj ali manj soglasno potrdili vse predlagane sklepe. Tudi oba nekoliko dopolnjena občinska podrobna prostorska načrta (OPPN) za stanovanjski naselji v Rogozi, ob Cesti v Skoke, in Hotinji vasi, ob ulici Na Devcah.

Parcela v Hotinji vasi, na kateri naj bi v letu dni zrasla nova stanovanjska soseska z 28 stanovanjskimi enotami
Damijan Toplak

V Rogozi zdaj velja OPPN za območje 4013 kvadratnih metrov (prej 4475 kvadratnih metrov), ker je bila izvzeta ena parcela. Namesto petih enostanovanjskih stavb in enega stanovanjskega dvojčka je zdaj predvidena gradnja sedmih enostanovanjskih stavb. V stanovanjskem naselju v Hotinji vasi pa je na zemljišču velikosti 1,08 hektarja predvidena gradnja 13 stanovanjskih dvojčkov, dveh enostanovanjskih prostostoječih stavb in prizidka na lastnih parcelah, s parkiranjem avtomobilov na lastni parceli in dovozne ceste do vseh načrtovanih parcel in stavb. S prejšnjim OPPN je bilo tam predvidenih več enostanovanjskih stavb in manj stanovanjskih dvojčkov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta