Občinske žepnine tudi v Staršah

(štr)
22.08.2022 06:20

Mesečna žepnina za dijake bo 30 evrov. Vloge sprejemajo do konca avgusta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Starški dijaki lahko zaprosijo za občinsko žepnino.  
Andrej Petelinšek

Občina Starše objavlja javni razpis za dodelitev žepnin dijakom za šolsko leto 2022/23, za obdobje od 1. septembra 2022 do 24. junija 2023. Vlogo lahko prosilci dvignejo tudi v tajništvu Občine Starše. Vlogo z vsemi prilogami naj prosilci oddajo osebno ali po pošti na naslov Občina Starše, Starše 93, 2205 Starše, in to najkasneje do srede, 31. avgusta letos, s pripisom Žepnine 2022/23.

Občinska žepnina na posameznega upravičenca bo 30 evrov mesečno, in to za deset mesecev šolanja oziroma izobraževanja. Pogoj za pridobitev žepnine je, da ima dijak z enim od staršev stalno bivališče v starški občini, da je vpisan v redni študij doma ali v tujini in je v posamični letnik vpisan prvič. Eden od pogojev je tudi, da aktivno sodelujejo v katerem od društev, ki so registrirana v občini Starše. K oddani vlogi naj dijaki priložijo potrdilo o šolanju in potrdilo o aktivnem sodelovanju v katerem od društev iz starške občine ter podajo soglasje za uporabo osebnih podatkov.

Prejemnikom žepnin bodo sredstva nakazana najkasneje do 20. v mesecu za tekoči mesec, razen za letošnji september, ko bodo nakazana po izdaji odločbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta