Odločen ne ormoških občinskih svetnikov Štajerski vardi

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
30.06.2020 11:46

Po šestih urah prekinili sejo. Novi direktor Zavoda za turizem, kulturo in šport še ni izbran

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ker so pirbližno pred mesecem dni pripadnike Štajerske varde domačini opazili pri Kogu, so ormoški občinski svetniki ukrepali.
Igor Napast

Na ponedeljkovi seji ormoški občinski svetniki niti v šestih urah burne razprave še niso prišli do točke dnevnega reda, pri kateri naj bi podali mnenje k imenovanju novega direktorja Zavoda za turizem, kulturo in šport Ormož.
Kot smo poročali je predčasna menjava Andreje Brglez s tega položaja povzročila precej kritik, češ da gre za politično motivirano potezo. Tako se Andrej Vršič, ki ga je svet omenjenega zavoda izbral kot najprimernejšega med šestimi prijavljenimi kandidati, ni mogel predstaviti s svojim programom.
Soglasje občinskega sveta k imenovanju direktorja zavoda je zavezujoče, saj je ormoška občina njegova ustanoviteljica. Vršičevo predstavitev in glasovanje o imenovanju bodo tako prestavili na nadaljevanje seje, ki naj bi ga župan Danijel Vrbnjak sklical v treh dneh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta