Ormož: Boljši pogoji za delo policistov in za uporabnike mejnega prehoda

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
21.01.2020 15:02

V Ormožu so danes odprli prenovljeni mejni prehod ob reki Dravi. Naložba je vredna okoli 900 tisočakov, dve tretjini je zanjo prispevala ministrstvo za javno upravo, tretjino pa ministrvo za infrastrukturo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prenovljeni mejni prehod omogoča večjo pretočnost prometa.  
Darja LUKMAN ŽUNEC

V Ormožu so danes popoldan slovesno predali namenu prenovljeni mejni prehod s Hrvaško ob reki Dravi. Naložba, vredna okoli 900 tisočakov, je pomembna predvsem zaradi bistveno izboljšanih pogojev dela za zaposlene, kakor tudi zaradi boljše prometne ureditve. Na mejni prehod je namreč speljana nova cestna povezava neposredno z ormoške obvoznice, kar pomeni, da bo mesto poslej razbremenjeno približno milijona vozil, ki letno peljejo čez ta prehod. Nove prostore so namenu slovesno predali minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, minister za javno upravo Rudi Medved ter generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in ormoški župan Danijel Vrbnjak
Dve tretjini je za naložbo zagotovilo ministrstvo za javno upravo, prestalo  ministrstvo za infrastrukturo, pri urejanju dokumentacije in odkupa zemljišč pa je pomagala tudi ormoška občina.

Izboljšali so delovne razmere zaposlenih na mejnem prehodu.  
Darja LUKMAN ŽUNEC
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta