Otroci in mladostniki vabijo na dobrodelno dražbo umetnin: "Za novo kolo, udeležbo na taboru ..."

Klara Širovnik Klara Širovnik
24.06.2021 14:02
Otroci in mladostniki na Ptuju - pod vodstvom društva Ars Vitae - prirejajo dobrodelno dražbo umetnin, ki so jih ustvarili sami. Z zaslužkom si bodo pomagali pri uresničitvi skromnih želja (kot so novo kolo, udeležba na poletnem taboru in tako naprej).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ars Vitae

V maju je društvo Ars Vitae začelo z izvajanjem projekta Ustvarjalnice. Za izvedbo projekta so se odločili, saj je bilo veliko otrok v obdobju epidemije socialno izoliranih ter odtujenih, kar je v njih vzbudilo številna nova, še nepoznana občutja (med njimi tudi stisko, strah in nemoč). 

Umetniško izražanje v varnem in spodbudnem okolju tudi v teh časih omogoča, da se našteto izrazi na zdrav, konstruktiven in ploden način. V letošnjem letu projekt izvajajo prvič, in sicer pod vodstvom Klare Jan, kmalu magistre ilustracije. Izdelke bodo udeleženci to soboto (26. junija) ob 10. uri razstavili na Slovenskem trgu 12 (v prostorih Dnevnega centra za otroke in mladostnike).

Ars Vitae

Razstavi bo sledila dobrodelna dražba umetnin, ki jo bo vodil Tadej Toš, glasbenica Ana Karneža in skupina Anomalo pa bodo poskrbeli za prijetno vzdušje. Z dobrodelno dražbo izdelkov si člani društva in udeleženci prizadevajo, da bi lahko zbrali sredstva za vsakega vključenega mladega umetnika posebej. 

Društvo Ars Vitae je sicer nevladna organizacija, ki deluje na področju preprečevanja in odpravljanja socialnih stisk in težav posameznikov, družin in drugih vpletenih. Deluje že od leta 1998 in izvaja več socialnovarstvenih programov; eden izmed njih je tudi program Dnevnega centra za otroke in mladostnike.

Ars Vitae
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta