PD Lovrenc na Pohorju: V družbi Francev na pohodu

Mateja Bečan
19.11.2022 05:00

Čez trideset udeležencev se je udeležilo letošnjega tradicionalnega pohoda, posvečenega članom z imenom Franc ali Branko v društvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pohodniki so uživali v pogledu s Kumna na Lovrenc.
Anžej Bečan

Na Martinovo soboto v Lovrencu na Pohorju so se že dopoldne krajani zbirali ob stojnicah lokalnih ponudnikov domačih dobrot in drugih izdelkov na novi lovrenški tržnici v Gornjem trgu, kjer je bilo, kot se spodobi na praznik vina, poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo.

Sočasno je potekal tradicionalni pohod Francev, ki ga v jesenskem času organizira Planinsko društvo Lovrenc na Pohorju. Ker sta tudi med lovrenškimi planinci Franc ali Branko pogosti imeni, so se že pred več kot dvajsetimi leti domislili, da bodo organizirali pohod, posvečen samo njim. Tako se ga vsako leto udeležijo Franci, njihovi prijatelji in drugi, ki ta dan radi izkoristijo za aktivnosti v naravi. Smer in cilj pohoda sta vsako leto v domeni enega izmed Francev, letos je ta čast pripadla vodniku Franciju Vračku. Skoraj trideset planincev se je podalo po osojni strani kotline po robu Kumna proti Puščavi, kjer se je v gostilni Kores nadaljevalo druženje. S poznojesenskimi izleti planinsko društvo zaključuje glavno sezono pohodništva. To soboto, 19. novembra, bo še eden zadnjih planinskih izletov po košaških gričih, v nedeljo teden dni kasneje pa potopisno predavanje o Peruju in Boliviji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta