Pevski zbor Lilith: Vesele bodo novih pevk

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
31.07.2022 03:00

Za pevkami ptujskega zbora je uspešna sezona, ki so jo sklenile z gostovanjem na Madžarskem, kjer so z nastopom znova navdušile.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ženski pevski zbor Lilith
Arhiv zbora

Ob zaključku uspešne sezone 2021/22 se je ženski pevski zbor Lilith s Ptuja pod vodstvom dirigentke Jasne Drobne odpravil še na tridnevni zborovski festival MRF v Budimpešti. Tam so sodelovali še zbori iz Grčije, Poljske, Turčije, Srbije in Estonije. Zbor Lilith se je predstavil dvakrat, na otvoritvenem koncertu v cerkvi s programom črnskih duhovnih in sakralnih skladb, na celovečernem koncertu pa s svojim, v Sloveniji že večkrat izvedenim projektom ljudske glasbe sveta Etnica. S pestrim repertoarjem pesmi s celega sveta, bogato koreografijo in spremljavo afriških in indijanskih tolkal so pevke navdušile tako stroko kot publiko.

Festival MRF ni tekmovalnega značaja, so pa prejele diplomo za sodelovanje in številne pohvale, čestitke in vabila na nove festivale. Na nastopu sta jih spremljala pianistka Mateja Pleteršek in tolkalist Vlado Matela, na tolkala sta zaigrali tudi dirigentka Drobnetova in pevka Mojca Kosajnč. Kot odlična vokalistka se je ponovno izkazala solistka Janja Krajnčič. Zahtevno organizacijo in logistiko gostovanja sta prevzeli predsednica zbora Gordana Jović in pevka Barbara Petek.

Facebook zbora

Zaradi vztrajnosti so pevke takoj po sprostitvi ukrepov vabile na koncerte in nastope. Še posebej ponosne so na dve osvojeni nagradi, tokrat domači, prejele so priznanje JSKD za projekt Zadihaj, zapoj, uživaj in ostani zdrav, s katerim še vedno pomagajo vsem, ki se želijo naučiti pravilnega dihanja in z njim izboljšati oziroma ohranjati svoje zdravje. MO Ptuj pa je pevkam podelila oljenko za razvoj in promocijo kulturne dejavnosti. Čas poletja je tudi zanje čas počitka in dopusta, a vendar v tem času že intenzivno in ambiciozno načrtujejo novo sezono. Vabijo tudi nove pevke, ki si želijo ubranega petja, druženja in udeležbe na glasbenih festivalih, tekmovanjih, nastopih, koncertih, da se jim septembra pridružijo. Vesele bodo vsakega novega glasu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta