Po občini postavili foto točke. Kje lahko naredite še lepše fotografije?

ŠTR
22.10.2022 04:00

Da se v njihovi občini skriva veliko biserov, ki jih ne bi smeli spregledati, menijo v vodstvu občine Hoče - Slivnica. Zato so pričeli s posodabljanjem turistične prepoznavnosti občine in del tega so tudi foto točke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Soršak

V izbor je prišlo veliko znamenitosti iz celotne občine, letos pa je občini v sodelovanju z Združenjem rezbarjev in modelarjev lesa, ki deluje pod okriljem Srečka Ornika, uspelo pripraviti štiri foto točke. Prva se nahaja ob vaškem ribniku v Hotinji vasi kot priljubljena točka, kjer vsako leto v organizaciji PGD Hotinja vas pripravijo ribiško tekmovanje.

Marko Soršak

Da nihče ne bi šel domov praznih rok, so za to lokacijo izbrali ribo, s katero se lahko vsak tekmovalec, ribič ali mimoidoči pohvali na svoji fotografiji. Druga foto točka je ob gradu Slivnica, kjer je dolga leta deloval vzgojni zavod Slivnica, zato tam ponazarjajo foto točko z dlanjo kot simbolom, ki daje vedeti, da je svet na naši dlani - tako za otroke kot odrasle.

Tretjo točko so postavili na poti do slapa Skalca in ponazarja kapljo vode kot vir pohorskih izvirov. Ne gre zanemariti in pozabiti privilegija, ki ga imajo, saj kvalitetna pitna voda ni samoumevna in je v svetu izredno cenjena. Četrto foto točko so postavili pred Mariborsko kočo, ki nosi bogato zgodovino, ob njej pa je veličasten razgled kot "okno v svet". Tako se lahko vsak pohodnik spočije in uživa v izjemnem razgledu. Na hoško-slivniški občini še dodajajo, da je njihova želja postaviti čim več foto točk, ki poudarjajo lepote njihove občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta