Počitniško varstvo: Na Ptuju je še čas za športno in ustvarjalno poletje

Hojka Berlič Hojka Berlič
20.07.2020 04:15

Letos je na Ptuju skozi vse počitnice na voljo brezplačno varstvo za otroke prve triade osnovne šole, nekaj prostih mest je tudi na različnih CID-ovih delavnicah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vožnja po tlačilni stezi je odlična rekreacija za otroke vseh starosti.
Hojka Berlič

Po letih prelaganja odgovornosti, kdo je tisti, ki naj bi brezplačno počitniško varstvo organiziral, se je ptujska občina letos prvič le odločila, da tovrstno varstvo po vzoru številnih drugih slovenskih občin subvencionira in tako razbremeni številne starše, ki so vsako leto pred dilemo, kako se organizirati, da bodo njihovi otroci čas preživeli kakovostno, ob tem pa sami ne bodo zapravili celega premoženja. Tudi na Ptujskem je namreč zadnja leta vse bolj pestra ponudba različnih plačljivih taborov, kampov in delavnic, ki pa lahko stanejo tudi do več sto evrov na teden.

Da bi otroci čim bolj izkoristili počitnice

Odziv je dober, pravijo pri Bratih Malek, športno-cirkuškem društvu Eleja, ki izvajajo Zabavno športno poletje, kakor so celodnevno počitniško varstvo poimenovali. "Res je sicer, da je starost udeležencev omejena na učence do 3. razreda osnovne šole, sicer bi bilo interesa še več. Skupine so praktično polne. Na voljo je 110 mest, kar je bilo zastavljeno zelo optimistično predvsem zato, da lahko sprejmemo res vsakega otroka. Realne številke se gibljejo med 40 in 50 vsak teden, kar se mi zdi precejšnje zanimanje," pojasnjuje predstavnik društva Gašper Malek. Poudarek je na športnih in cirkuških veščinah, ustvarjanju, na socialni igri in na druženju. "Otroke skušamo motivirati, da čim bolj izkoristijo počitnice, da se zabavajo in "dajo možgane na off". Povezali smo se tudi z okoliškimi društvi, klubi, čeprav so se nam zaradi različnih priporočil in ukrepov NIJZ do sedaj predstavljali le posamezniki," še pravi Malek.

Počitniško varstvo je v športni dvorani Mladika in na okoliških športnih površinah.
Hojka Berlič

Novost - delavnica indijskega plesa

Tudi sicer je povpraševanje po počitniških dejavnostih CID-a kljub negotovim razmeram zaradi epidemije približno enako kot v preteklih letih, so pa po besedah Mateje Lapuh, odgovorne za poletne programe v CID, nekoliko količinsko skrčili ponudbo, saj so jo morali oblikovati v negotovih razmerah in precej na hitro. V dosedanjih dveh počitniških tednih so tako izvedli štiri dejavnosti, do septembra bodo izvedli še eno ali dve na teden. "Na nekaterih so še prosta mesta, druge so že polno zasedene. Najhitreje so se zapolnile delavnice lončarstva in lego delavnice, tudi počitniška angleščina. Zelo popularne so tudi ustvarjalne delavnice, dobro je bila obiskana še vožnja po stezi pump track."

Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta