Ponovoletni sprejem podjetnikov in poslovnih partnerjev

Franc Bratkovič
31.01.2024 04:00

V občini Cerkvenjak je registriranih 108 podjetnikov in podjetnic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na sprejemu za podjetnike je nastopil tudi saksofonist Oto Vrhovnik
Franc Bratkovič

Župan občine Cerkvenjak Marjan Žmavc je že tradicionalno v Domu kulture gostil podjetnike in poslovne partnerje na ponovoletnem sprejemu. Poslovno obrtniška cona v Brengovi v neposredni bližini dovoza in izvoza z avtoceste je polno zasedena. Tam je registriranih že več kot 15 podjetij, ki uspešno poslujejo in zaposlujejo domačine in tudi tuje delavce od drugod, saj primanjkuje kvalificiranega kadra v gradbeništvu in kovinski stroki, pa še kje, kot je dejal župan Žmavc.

V občini imajo registriranih 108 samostojnih podjetnikov, ki skupaj z njimi zaposlujejo okrog 200 ljudi, kar je zelo spodbudna številka za občino z 2200 prebivalci. Okrog 30 Cerkvenjačanov, kakor je bilo slišati, pa še ima svojo dejavnost registrirano v drugih občinah.

Gostitelj Žmavc se je prisotnim zahvalil za dobro sodelovanje in njihov prispevek pri razvoju gospodarstva v občini. Seznanil jih je, da bo civilno združenje Slovenskogoriški forum Cerkvenjak v kratkem pripravilo okroglo mizo Perspektive razvoja podjetništva in turizma, zlasti malega gospodarstva v luči finančne perspektive EU v letih 2021–2027 z gostom, državnim sekretarjem Matevžem Frangežem z ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, pristojnim za internacionalizacijo podjetništva, razvojna sredstva in turizem. Povabil jih je, da se dogodka udeležijo, saj bodo lahko informacije dobili iz prve roke. Dogodek je popestril znani slovenski saksofonist, pedagog Oto Vrhovnik.

V Cerkvenjaku so ob Antonovem žegnanju pripravili tudi Antonov nočni pohod. Letos se ga je udeležilo okrog 140 pohodnikov. Poleg tega je bilo v nedeljo še osrednje farno Antonovsko žegnanje z od avgusta lani novim dušnim pastirjem Damjanom Tikvičem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta