Prebuja se čas dobrodelnosti: Božički za en dan že na delu

Hojka Berlič Hojka Berlič
15.11.2023 07:00

V Centru interesnih dejavnosti Ptuj tudi letos pričakujejo pakete udeležencev akcije Božiček za en dan

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Cid Ptuj

V Centru interesnih dejavnosti Ptuj se v obdobju, ko se približuje najlepši čas v letu, v katerem nas bodo znova preplavila pisana darila, tudi letos pridružujejo akciji Božiček za en dan. Gre za popolnoma neprofiten projekt, ki ga v celoti izpeljejo prostovoljci, za njim pa stoji Zavod 364 in skupina posameznikov.

Ta projekt zahteva celega človeka

Kot pojasnjujejo, je to projekt, ki od sodelujočih zahteva mešanico ustvarjalnosti in humanitarnosti in da ljudem priložnost, da se razdajajo: "Ta projekt zahteva celega človeka. Ni dovolj, da nakažemo denar, ni dovolj, da doma naredimo "čistko" in iz vseh kotov in omar potegnemo stvari, ki jih že nekaj časa ne potrebujemo. Tukaj gre za nekaj več. Ta projekt terja določeno mero angažiranosti in odgovornosti. Odgovornosti do človeka, za katerega sploh še ne obstajamo, pa ga imamo ves čas v mislih, ko ustvarjamo, ko si želimo uresničiti vsaj kanček otroških ali starostniških želja in razbliniti goro strahov. Kako naj vse to spravimo v eno majhno škatlo?"

Seznam čaka

Zato vabijo vse, da tudi sami postanejo Božički za en dan. V ta namen se morajo registrirati na spletni strani www.bozicekzaendan.si, kjer jih že čaka seznam, na katerem izberejo otroka ali starostnika. Z mislijo nanj nato po navodilih napolnijo in lepo okrasijo škatlo. Vsaka škatla mora namreč vsebovati nekaj za "cartanje", nekaj za osebno higieno, šolske potrebščine, igračo, kos oblačila ter nekaj malega sladkarij. Darilo pa nato odnesejo na ptujsko zbirno mesto, ki je v Centru interesnih dejavnosti v prostorih Stare steklarske. Darila zbirajo do 28. novembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta