Presmec peljejo k blagoslovu tudi s kolesi

DO
14.04.2019 05:00

Z današnjo, tako imenovano cvetno nedeljo, se začne neposredna priprava na veliko noč, ki je največji krščanski praznik. V Radehovi so presmec k blagoslovu peljali s kolesi, iz Dolgih Njiv v Voličino ga bodo danes s konjsko vprego.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Turistično društvo Radehova ohranja tradicijo, da presmec k blagoslovu peljejo na kolesih.
Arhiv društva

Številna društva, organizacije in tud posamezniki ostajajo zvesti tradiciji. Med njimi so gotovo člani društva Presmec iz Dolgih Njiv, ki so minule dni pridno delali, iz raznih vrst zelenja in grmovnic pripravljali presmec, da ga bodo danes, v nedeljo, postavili pri cerkvi sv. Ruperta v Spodnji Voličini. Spet so pripravili več kot 20 metrov dolg presmec in ga tradicionalno peljali s konjsko vprego. Iz Dolgih Njiv bodo od domačije Igorja Vogrina krenili ob 8.15, v Voličino bodo prispeli ob 9. uri, prihod bo z zvoki pospremil Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart, nakar bo sledila postavitev, zatem pa blagoslov presmeca in sveta maša.

Društvo presmec Dolge Njive 
Arhiv društva
Lani so člani TD Presmec velikanski presmec postavili ob cerkvi sv. Jurija v Piranu. 
Igor Vogrin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta