Pri Tilnu Demšiču še tli upanje v naslov prvaka

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
20.08.2022 05:20

Motokrosist iz Hoč je po štirih tekmah za državno prvenstvo v razredu MX125 na drugem mestu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tilen Demšič med vratolomno vožnjo.
Goran Krošelj

Ko ni doma ali v šoli, je 17-letni Tilen Demšič iz Hoč na motokros stezi. "Za motokros me je ogrel oče, saj je v tem športu tekmoval. Z njim sem spremljal tekme v Radizelu, tam sem spoznal nekdanjega asa motokrosa Saša Kraglja in vpeljal me je v ta šport, začel sem tekmovati in bil sem uspešen," razloži dijak tretjega letnika Tehniškega šolskega centra Maribor. "V lanskem državnem prvenstvu v razredu MX125 sem bil tretji, dosežka sem bil zelo vesel, saj je bila konkurenca zahtevna," je pojasnil Demšič, ki je lani iz Kragljeve akademije presedlal v AMD Orehova vas, kjer z njim dela nekdanji odlični motokrosist Klemen Gerčar. "V Kragljevi akademiji sem se veliko naučil, a sem bil bolj kot ne osamljen tekmovalec, želel sem si delo v skupini in to je bil razlog za prestop v AMD Orehova vas," je spremembo klubskih barv utemeljil Demšič.

Goran Krošelj

V Mačkovcih ugnal največjega tekmeca

Mladi motokrosist, ki tekmuje s 125-kubično husqvarno, se je na letošnjih dirkah za državno prvenstvo zelo izkazal. Doslej so bile štiri dirke, do konca prvenstva bosta še dve. Na prvi v Prilipah, na drugi v Savskem Marofu in na tretji v Škednju je bil za Žanom Ovnom (AMD Šentvid pri Stični) vselej drugi, na četrti v Mačkovcih, ki ga je pripravilo AMD Štefana Kovača, pa mu je največji tekmec za naslov prvaka gledal v hrbet.

"Dirka v Mačkovcih je bila zelo zanimiva. Po dobrem startu v prvi vožnji sem prevzel vodstvo in ga nisem izpustil iz rok do konca dirke. Druga vožnja je bila zelo napeta. Po nekaj ovinkih sem prevzel vodilno pozicijo, Oven pa je vozil za menoj. Med nama je potekal ogorčen boj. Približno deset minut pred koncem vožnje sem naredil napako in v ovinku padel, Oven, ki je bil tik za menoj, se mi ni mogel ogniti in je prav tako padel. Na srečo sem se hitreje pobral in nadaljeval vožnjo in dobre štiri sekunde pred Ovnom prečkal ciljno črto. Zmage sem bil zelo vesel," se dirke spominja nadarjeni hoški motokrosist, ki je v štirih dirkah v razredu MX125 zbral 182 točk, Oven pa 192, s čimer je boj za naslov prvaka še naprej odprt. Do konca prvenstva bosta še dve dirki, prva bo 3. septembra v Radizelu na sloviti radizelski progi in druga 11. septembra v Dolini nad Kalom.

Osebni arhiv

Zadovoljen bi bil tudi z drugim mestom

Po četrti dirki v drugi polovici julija si je Tilen Demšič privoščil nekajdnevne počitnice na morju, sedaj pa se že vneto pripravlja na zadnji dve dirki, ki bosta odločali o naslovu državnega prvaka. "Oven ima točkovno prednost, a je ta dosegljiva, če ga na obeh dirkah premagam, sicer pa se bom moral zadovoljiti z drugim mestom. Glede na to, da sem bil lani tretji, bi bilo tudi drugo mesto odličen dosežek. Toda dokler obstaja možnost, da osvojim naslov prvaka, bom naredil vse, da ga dosežem. Prepričan sem, da bom na obeh dirkah nastopil dobro pripravljen, in če bom zmagal na dirki na radizelski progi, bo boj za naslov državnega prvaka negotov do zadnje dirke," je optimist Tilen Demšič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta