Prostovoljni gasilci društva Prvenci - Strelci imajo novo vozilo za prevoz moštva

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
26.12.2022 03:22

Gasilci so v Markovcih skoraj pri vsaki hiši, vsi pa so veseli novih gasilskih pridobitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V občini Markovci deluje kar osem gasilskih društev, gasilci pa so veseli, ker se jim za podmladek ni treba bati.
Slavica Pičerko Peklar

V Prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Prvenci - Strelci v občini Markovci so se to jesen razveselili novega gasilskega vozila za prevoz moštva, ki je stal dobrih 40 tisoč evrov, večino denarja je zagotovila markovska občina, 2500 evrov so za nakup vozila zbrali še domačini in donatorji. Vozni park se z nakupom novega avtomobila ni povečal, saj je bilo prejšnje moštveno vozilo staro več kot 20 let in tako dotrajano, da ga ni bilo mogoče več uporabljati.

Denis Metličar, predsednik društva, je ob predaji povedal: "Vozilo, ki smo ga kupili, moramo še nadgraditi, prilagoditi našim gasilskim zahtevam in potrebam, kar nas bo stalo dodatnih 10 tisoč evrov, ki jih bomo v celoti zagotovili sami gasilci. Računamo, da bo vozilo povsem pripravljeno za uporabo že v začetku prihodnjega leta."

V garaži imajo še gasilsko cisterno, ki jim za zdaj dobro služi, skrbijo pa tudi za urejenost gasilskega doma in vso ostalo gasilsko opremo. PGD Prvenci - Strelci je bilo ustanovljeno pred 35 leti in ima blizu 140 članov in članic, od tega trideset aktivnih, operativcev je petnajst. Starejši člani so veseli, ker tudi mlade na vasi zanima delo v gasilskem društvu. Društvo deluje v okviru Gasilskega poveljstva občine Markovci, kjer je aktivnih še sedem prostovoljnih gasilskih društev, ki dobro sodelujejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta