Ptuj: Poligon varne vožnje bodo prestavili

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
08.03.2020 05:37

Na sedanji lokaciji ni mogoče dobiti gradbenega dovoljenja, ker je v dokumentih vrisana cesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poligon varne vožnje
Slavica Pičerko Peklar

Ob Dornavski cesti na Ptuju, pri novem rogozniškem pokopališču, od poletja 2017 deluje poligon varne vožnje. Njegova ureditev je bila pogoj, da lahko bodoči vozniki tudi na Ptuju opravijo obvezne ure praktične vožnje za pridobitev vozniškega izpita.
​Pred časom pa je gradbeni inšpektor opozoril na nelegalno delovanje poligona in napovedal zaprtje, kar bi pomenilo, da bi avtošole morale kandidate voziti na poligone v Maribor ali Mursko Soboto. V ureditev vadbenega poligona je občinsko podjetje Javne službe pred skoraj tremi leti vložilo več kot 120 tisoč evrov. Potem ko je poltretje leto opravljal svojo funkcijo, se je zdaj izkazalo, da je čez poligon, ki je urejen na degradiranem in že takrat delno asfaltiranem območju, v mestnih prostorskih planih vrisana cesta, ta pa onemogoča pridobitev gradbenega dovoljenja. Kot pravi Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj, nič ne kaže, da bo v prostorskih planih sicer vrisana cesta tudi kdaj zgrajena, a dejstvo je, da že zgolj njen vris onemogoča pridobitev gradbenega dovoljenja. In ker tega ni, poligon ne izpolnjuje pogojev za legalno delovanje.

Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta