Ptujska bolnišnica bo v letu dni dobila urgentni center, postopek razrešitve direktorice bo ustavljen

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
28.06.2021 17:04
Potrjen projekt izgradnje, za 6,6 milijona naj bi investicijo dokončali v letu dni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavica Pičerko Peklar

Potem ko si je ptujska bolnišnica skupaj z občinami spodnjega Podravja leta dolgo prizadevala za izgradnjo urgentnega centra in so na zadnjem svetu zavoda člani sveta celo sprejeli sklep o začetku razrešitve direktorice Anice Užmah, če ta ne uspe z zaprtjem finančne konstrukcije, je bolnišnica naposled le prejela sklep ministrstva za zdravje o potrditvi projekta izgradnje. To po besedah direktorice pomeni, da je finančna konstrukcija projekta zaprta. Sledil bo razpis za izvajalca gradnje. Po trenutnih napovedih pa naj bi center zgradili do marca 2023. "To je rezultat odlične komunikacije med našim vodstvom in resornim ministrstvom ter pogovorov in ukrepov, ki se aktivno izvajajo na pobudo direktorice že od prvih mesecev letos, odkar je funkcijo ministra za zdravje prevzel Janez Poklukar. Ko se je v marcu kot državni sekretar ministrstva vključil še Franc Vindišar, so se stvari začele bliskovito premikati. Zdaj smo le korak od uresničitve izboljšane dostopnosti do zdravstvenih storitev," so v sporočilu za javnost, objavljenem na spletnih straneh, zapisali v ptujski bolnišnici.

Ptujska bolnišnica bo v letu dni dobila urgentni center. 
Slavica Pičerko Peklar

Ocenjena vrednost investicije v tekočih cenah znaša nekaj manj kot 6,6 milijona evrov z DDV. "Vire financiranja imamo zagotovljene in to je zelena luč za začetek gradnje," napoveduje direktorica. Projekt izgradnje se bo po napovedih finančno pokril z okoli 600 tisoč evri, ki so jih pred nekaj leti zbrali lokalno gospodarstvo in občine spodnjega Podravja, ter okoli 1,5 milijona, ki jih bo prispevala ptujska bolnišnica. "Ostalo pa je delež ministrstva za zdravje, vključno z nepremičninami, ki jih bomo prodali v sodelovanju z ministrstvom," je še povedala Užmahova. Z zaprtjem finančne konstrukcije projekta ni več podlage za pred dnevi sproženi postopek razrešitve direktorice. Trenutno teče dopisna seja sveta zavoda, ki se zaključi v sredo in na kateri odločajo o ustavitvi tega postopka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta