Ptujska bolnišnica: Mladi kadri vlečejo naprej

Hojka Berlič Hojka Berlič
02.11.2019 06:33

Ptujska bolnišnica se z nazivom učna bolnišnica ponaša že več kot dve desetletji. Zdaj so se odločili, da ta za njih pomembni naziv tudi bolj poudarijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujska bolnišnica je postavitev table obeležila s krajšim slovesnim dogodkom.
Hojka Berlič

Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj je ministrstvo za zdravje že leta 1995 podelilo naziv učni zavod za izvajanje praktičnega pouka dijakov zdravstvenih šol in študentov visokošolskih zavodov. Vse od pridobitve bolnišnica naziv redno obnavlja. Nedavno pa so se, tudi zato, ker letos praznujejo 145 let delovanja, odločili na to opozoriti tudi s tablo.
"V takšnih bolnišnicah, kot je ptujska, se študentje pristneje srečajo s pacienti. Načeloma imajo tudi zdravniki več časa, da se jim posvetijo. In izkušnje naših študentov, ki so bili na Ptuju, so izvrstne in bistveno raje se učijo kliničnih veščin in pridobivajo klinično znanje v taki bolnišnici kot pa v UKC Ljubljana, ki je zelo zaseden z raznimi oblikami pouka in je zaradi tega učenje bistveno zahtevnejše," je ob slovesnosti izpostavil prof. dr. Igor Švab, dekan Medicinske fakultete Ljubljana. Kot je dejal Švab, prinaša učenje v manjši bolnišnici prednosti predvsem pri praktičnem delu, ko morajo študenti osvojiti določene veščine, se srečati s pacienti, imeti možnost, da se z njimi pogovorijo, imeti mentorja, s katerim lahko delijo svoje dileme, skrbi, ki so lahko včasih tudi čisto osebne. Njihovi študenti se udeležujejo praktičnega pouka na štirih oddelkih ptujske bolnišnice - na pediatriji, ginekologiji, kirurgiji in interni medicini.

Ptujska bolnišnica postavila tablo učna bolnišnica
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta