Ptujski Rdeči križ peljal 35 otrok na morje

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
10.01.2020 15:58

Pomoč v hrani in oblačilih je le ena od dejavnosti. Poleg nje so še krvodajalske akcije, ki so na Ptuju vselej dobro obiskane, pomoč otrokom in starostnikom ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjana Cafuta, sekretarka Območnega združenja RK Ptuj, ugotavlja, da je pomoči potrebnih vse več.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Prihodnji teden bo v prostorih Območnega združenja Rdečega križa (OZ RK) Ptuj potekala prva delitev paketov hrane v tem letu. Kot pravi Marjana Cafuta, sekretarka združenja, bodo pripravili kakih 900 prehranskih paketov.

​Prispeva tudi Občina Dornava

Že pred leti so občine na Ptujskem sklenile dejavnost OZ RK podpreti z evrom na prebivalca. V preteklosti se je sprejeti zavezi izmikala Občina Dornava, kot rada pove Cafutova, pa so z novim županom že sklenili dogovor o sofinanciranju dejavnosti RK: "Resnično veseli smo, ker s tem svojim občanom s prispevki pomagajo vse občine na širšem ptujskem območju. Na ta način zberemo blizu 80 tisoč evrov na leto, ta denar pa mi v celoti porabimo za pomoč, največ v obliki hrane. Prostorske težave, na katere opozarjamo že leta, nam namreč onemogočajo, da bi tistim, ki so upravičeni do pomoči, v večji meri pomagali tudi z oblačili, pohištvom in še s čim, kar pride prav ljudem, ki se znajdejo v stiski. Primernega skladišča, kamor bi lahko zložili oblačila, da bi bila ta dostopna pomoči potrebnim, nimamo. Podarjena oblačila tako skladiščimo in hranimo kar na hodniku pred našo pisarno."

Marjana Cafuta, sekretarka Območnega združenja RK Ptuj: "Zdaj oblačila skladiščimo kar na hodniku."
Slavica PIČERKO PEKLAR

Na morje osem starostnikov

"Letos bomo poskušali nadaljevati lansko akcijo, v kateri smo 35 otrok iz socialno ogroženih družin peljali na morje, kar 400 osnovnošolcem pa pomagali s šolskimi potrebščinami. Na morje smo peljali osem starostnikov, starih od 75 do 80 let, ki so ga takrat prvikrat videli. To so naša dobra dela, ki jih lahko izpeljemo le s pomočjo dobrih ljudi, in resnično vesela sem, ker je teh v našem okolju še vedno veliko. Tako kot krvodajalcev, saj se tem vsako leto pridruži kar nekaj mladih, srednješolcev, ki prihajajo na odvzem krvi v organizaciji svojih šol. Smo pa lansko leto vabili na kar 140 krvodajalskih akcij, na katerih je bilo opravljenih 2382 odvzemov krvi. V ptujski bolnišnici tako težav z oskrbo s krvjo ni, pomagajo pa naši krvodajalci tudi pri oskrbi s krvjo v mariborski in murskosoboški bolnišnici," doda sekretarka OZ RK.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta