Rače - Fram: Najvišje občinsko priznanje Albertu Pesku

(barb)
28.06.2020 05:00

21. junija občina Rače - Fram zaznamuje svoj praznik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tokratno praznovanje so pripravili na dvorišču gradu Rače.
Andrej Petelinšek

Osrednjo prireditev ob letošnjem, že 21. praznovanju, so pripravili na grajskem dvorišču med oboki gradu Rače. Prireditev sta kulturno popestrila komorni zbor Škrjanček in vokalna skupina A cappella, oba iz KUD Rače. Župan občine Branko Ledinek je podelil županove zlate petice devetošolcem OŠ Fram in OŠ Rače, priznanja posameznikom ali društvom za posebne dosežke in dolgo ter požrtvovalno delo na društvenem ali kakšnem drugem za lokalno skupnost pomembnem področju ter spominsko plaketo.
Najvišje priznanje, spominsko plaketo, letos prejme Albert Pesek, ki je zaslužen za izgradnjo rekreacijskega centra v Brezuli - tako hiške kot igrišč. S svojo vnemo in znanjem je bil aktiven tudi v gasilskih vrstah in opravil veliko prostovoljnega dela pri obnovi gasilskega doma. Pomembno je bilo njegovo delo pri civilni zaščiti KS Rače, nepogrešljiv je tudi pri Lovski družini Rače. Postavil in obnovil je veliko lovskih prež, v zimskih mesecih pa skrbel za divjad in jim nosil hrano na krmišča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta