Ravnina je prav tako zanimiva, pravi vodnica po Dravskem polju

BEB
17.05.2020 05:00

Občine Kidričevo, Starše in Miklavž na Dravskem polju so se povezale v skupno destinacijo pod znamko Visit Ravno polje. S povezovanjem želijo še bolj spodbuditi k obisku, predstaviti svoje posebnosti, zanimivosti, lokalne ponudnike pridelkov, nastanitev ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena od znamenitosti destinacije Ravno polje je dvorec Sternthal v Kidričevem.
Igor Napast

Četudi gre za ravninsko območje Dravskega polja, vas ta ravnina, ki je obdana z griči, ne bo pustila ravnodušnih, zagotavljajo. "Z našega slikovitega in z doživetji prepletenega območja boste prišli za odtenek drugačni, spremenjeni," pravi oblikovalka turistične destinacije Sonja Breznik. V teh dneh, ko so sicer že dovoljeni prehodi med občinami, a zaradi omejitev zbiranj in množičnih druženj še ni, je Breznikova pripravila tako imenovane video sprehode po nekaterih zanimivih kotičkih. Filmčki so na ogled na facebook strani. Doslej je že pripravila prispevek o dvorcu Ravno polje, ki je v zelo slabem stanju in se nahaja v Kungoti na Dravskem polju.
Pred tremi dnevi se je Breznikova sprehodila ob nekdanji gramoznici Pleterje, ki se spreminja v športno-rekreacijski center Zeleno jezero - Green Lake Slovenia, ki naj bi zaživel v prihodnjih dneh.
"Novodobni turist si želi doživetja, nekateri iščejo prvinsko zabavo, drugi zasledujejo zgodovino, tretji si želijo oddih sredi prvobitne narave, četrti so kulinarični hedonisti, med njimi pa so tudi sodobni nomadi. Vsak od njih lahko najde svoj kotiček v destinaciji Ravno polje," dodaja Breznikova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta