S kolesom čim hitreje do Maribora

Anita Kirbiš
25.01.2020 06:18

Ob gradnji novega viadukta želijo na starem urediti kolesarsko stezo, po kateri bi skozi stari tunel bila najkrajša pot do Maribora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pesniški župan Gregor Žmak je pripravil ponovoletni sprejem. Po uvodnem nastopu in slovenski himni v izvedbi male pihalne godbe Neuvirtovi Štajerci je župan nagovoril zbrane: "V začetku mandata smo uredili temeljne občinske akte. Intenzivno delamo na občinskem prostorskem načrtu. Starejšim smo subvencionirali tako imenovano e-oskrbo, dijakom in študentom dali žepnine, za polovico znižali komunalni prispevek. Uredili smo veliko odsekov cest in videz krajev, poskrbeli za visok standard v vrtcih in šolah, turistično promovirali občino ter doživeli razcvet prireditev v vseh krajih v občini. Od države smo dobili novo železniško postajo, ob gradnji novega viadukta pa želimo na starem urediti kolesarsko stezo, po kateri bi skozi stari tunel bila najkrajša pot do Maribora. Gasilskim društvom smo poleg zaščitnih oblek in motornih črpalk nabavili računalniške tablice za spremljanje in vzdrževanje hidrantov. V Pernici, kjer smo uredili stavbo režijskega obrata in dostop do šole, smo sanirali zamakanje in vlago v novem vrtcu, čaka nas še sanacija skoraj nove kanalizacije."

Ob zaključku ponovoletnega sprejema pri županu občine Pesnica, ki ga je vodila Anita Mlakar
Anita Kirbiš
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta