Sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge ob Ptujskem jezeru prestavili na naslednjo soboto

Sanja Verovnik
14.10.2024 17:00

Minulo nedeljo zaradi neugodnih hidroloških razmer znižanje vodostaja ni bilo mogoče. Sanacija bo trajala predvidoma šest dni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veter poškoduje asfaltno oblogo ob Ptujskem jezeru.
Slavica Pičerko Peklar

Za minulo nedeljo predviden začetek sanacije naklonskih površin asfaltne obloge na območju akumulacijskega bazena hidroelektrarne Formin (Ptujskega jezera) je, kot so sporočili iz družbe Dravske elektrarne Maribor, prestavljen na soboto, 19. oktobra. Kot razlog so v družbi navedli neugodne hidrološke razmere. Sanacija oblog na desni, Šturmovski strani akumulacijskega bazena, med profili P156 in P165 v skupni dolžini približno petsto metrov, namreč v času izvedbe del zahteva znižanje vodostaja za dobra dva metra.

Praznjenju akumulacijskega bazena s hitrostjo do deset centimetrov na uro sledijo sanacijska dela, ki bodo zaključena predvidoma v šestih dneh. Z načrtovano sanacijo v Dravskih elektrarnah Maribor nadaljujejo obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, posledice več kot petinštiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo nastanek poškodb na oblogi. Takoj po zaključeni sanaciji bodo pričeli s ponovnim polnjenjem akumulacijskega bazena, prav tako s hitrostjo do deset centimetrov na uro, in sicer do običajne višine bazena, so pojasnili v družbi Dravske elektrarne Maribor.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta