Šola zdravja: Ob jutranji vadbi do novih znancev

Mimi Šegina
01.10.2019 06:03

Pogovor z Marijo Gabron s Ptuja, prostovoljko društva Šola zdravja, ki trenutno združuje že 4200 članov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razgibavanje v ptujskem Ljudskem vrtu
Društvo Šola zdravja

Cilj društva Šola zdravja je spodbujanje prebivalstva Slovenije k redni telesni dejavnosti - gibanju na svežem zraku vsaj 30 minut na dan. Po desetletnem delovanju je od nekaj nadobudnežev število članov društva zraslo na častitljivih 4200, ki izvajajo telesne vaje po metodi 1000 gibov. Vizija in cilj društva sta pripeljati redno telesno telovadbo v vsak kraj, vas, naselje in občino po Sloveniji. To pa ne bi bilo izvedljivo brez požrtvovalnega dela prostovoljk. Spoznajmo eno izmed njih.

V ptujski enoti društva Šola zdravja z jutranjo telovadbo pozdravijo sonce.
Društvo Šola zdravja

Na Ptujskem deluje 18 skupin s 350 člani

Marija Gabron, zelo aktivna ptujska članica društva Šola zdravja
Društvo Šola zdravja
Marija Gabron živi za gibanje.
Osebni arhiv

Ne spijo na lovorikah

Marija Gabron meni, da so v svojem okolju prepoznavni, a ne spijo na lovorikah, temveč se vedno trudijo za več. Vsakodnevno vadbo skušajo popestriti z dodatnimi dejavnostmi: z organizacijo novoletnega srečanja in obletnic skupine, praznovanji rojstnih dni, skupnimi vadbami s sosednjimi skupinami, pohodi ... Za konec Marija pove: "Menim, da bomo morali tudi v okviru društva skrbeti za medsebojna srečanja, da ne bi ostali le v okviru svojih lokalnih skupin. Mnogi člani in članice pravijo, da je jutranja vadba zelo pomembna, a jim Šola zdravja zaradi novih znanstev in druženja pomeni še nekaj več!" Upajo, da se boste redni vadbi pridružili tudi vi, saj lahko tako na najboljši način poskrbite za svojo kondicijo in širjenje kroga znancev ali prijateljev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta