Sončnica velikanka v Skokah zrasla prek štiri metre

(štr)
28.08.2021 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dokazni material: srečni vrtičkar in njegova sončnica velikanka, visoka 4,04 metra. Foto: Jakob Kršljin Stojič
Jakob Kršljin Stojič

Pravijo, da ima najbolj neumen kmet najbolj debel krompir. Pa še kako prav imajo - le da je vrtičkarju iz Skok v občini Miklavž na Dravskem polju zrasla noro visoka sončnica.

Aljoša Stojič, sicer dolgoletni novinar Večera in sedanji urednik Večera v nedeljo, je minulo soboto izmeril svojo sončnico velikanko in v višino nameril 4,04 metra!

"Je bil kar podvig, da sem segel do vrha, pomagal sem si z lestvijo in dvometrsko lato. Sem pogledal po spletu, menda je najvišja sončnica v Sloveniji zrasla do skoraj petih metrov, najvišja na svetu, ki jo je vzgojil nemški kmet, je dosegla 9,17 metra," je povedal srečni lastnik sončnice. In dodal:

"Kaj vem, morda pa še kaj zraste do konca septembra, če bo ta topel. A dvomim, da bo moja vrtna ljubica dosegla slovenski rekord. Če pa bo, javim! Seme sem posadil nekoliko z zamudo, tako bolj za hec, zato sta na vrhu minuli vikend zacvetela šele prva dva cvetova, in to čisto na vrhu, kot kaže, pa jih bo porumenelo še na desetine. Seme sem vtaknil na rob visoke grede, zraven paprike in čilija, kar se je izkazalo za zmagovito kombinacijo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta